Légiósok

Nagy Ádám kihagyhatatlan akar lenni a Bolognából

A magyar középpályás szerint csak szerencsés egybeesés, hogy vele jobban megy a csapatnak, és azt is elárulta, hogy ki a Gera Zoltánhoz hasonló mentora.

Remek napokon van túl Nagy Ádám. A Serie A-ban szereplő Bologna magyar középpályása a hétvégén kezdő volt a Torino elleni győztes meccsen, és a találkozó előtt vehette át a december legjobbjának járó díjat: az elismerést a csapat szurkolói szavazták meg honfitársunknak, aki a Digi Sportnak adott telefonos interjút.

– Az eddigi sorminta alapján akkor megy igazán jól a Bolognának, ha Nagy Ádám is ott van a kezdőben. Ön is számon tartja ezt?

– Úgy érzem, hogy nem teljesen így van – kezdte Nagy Ádám. – Azon a mérkőzéseken nem játszottam, amiken kikaptunk, úgyhogy rám nézve persze ez jól jött ki. Természetesen azért dolgozok, hogy kihagyhatatlan legyek, de egyelőre ezt még csak szerencsés egybeesésnek hívnám.

– Az elmúlt hetekben Dzemaili szállítja a Bologna góljait, és úgy tűnik, hogy vele nagyon jól megérti magát a középpályán. Így van?

– Örülök, hogy mellette játszhatok. Kicsit olyan, mint a Fradiban volt nekem a Gera Zoli. Rangidős, sokat tudok tőle tanulni, és úgy kezel, mintha a fia lennék. Segít, és rögtön elmagyaráz mindent, ha valamit nem értek, szóval nagyon örülök, hogy ott van mellettem a pályán a mérkőzéseken is.

– Tizenkilenc tétmérkőzésen van túl a szezonban. Nem érzi fásultnak, fáradtnak magát? Jókor jött a 2017-es meccsek előtti szünet?

– Olyan sok pihenőm azért nem volt, de persze nem akarok panaszkodni, nagyon jó volt ez a néhány nap is. Egy-két mérkőzésen fásultnak éreztem magam, és remélem, hogy ennyi is volt, ezt letudtam. Abban reménykedem, hogy ennél nagyobb formahanyatlásom már nem lesz.

– Roberto Donadoni vezetőedző sokat segít, szokta dicsérni, motiválni?

– Az edzői stábból mindenki nagyon segítőkész. A vezetőedzővel éppen ma is beszélgettünk, hogy milyen jók a futási eredményeim, de ő még mindig úgy érzi, hogy sokszor feleslegesen használom az energiámat. Szerinte ha nem használnám el egy felesleges futásra, akkor több energiám maradna a kapu elé érni.

Olvasói sztorik