Légiósok

Donadoni a Milannál? Nagy Ádám karrierjének sem mindegy

Néhány hónap alatt megduplázta az értékét a Bologna magyar futballistája.

Varázslatos, ahogy Nagy Ádám elfogadtatta magát Bolognában: az ifjú magyar válogatott rövid idő alatt a Serie A középmezőnyéhez tartozó együttes meghatározó futballistájává vált, 16 bajnoki meccsen szerepelt, a helyi szurkolóknál december legjobbja lett. Honfitársunk még csak 21 éves, és hétről hétre nagyszerű kritikát kap az olasz sajtótól, amely arra is kitért, bombaüzletet csinált vele a klubja, hiszen fél év alatt a kétszeresére nőtt az ára (a hírek szerint 1.8 millió eurót, vagyis 560 millió forintot kapott érte a Ferencváros).

Az olasz futball jól ismerő szakértő, Misur Tamás úgy véli, Ádám értéke még magasabb lehet, így a Bolognának semmiképpen sem érné meg most eladni.

– A csapat egyetlen játékosának sem nőtt olyan ugrásszerűen az ára, mint Nagy Ádámnak, és, mint tudjuk, még mindig nagyon fiatal, rengeteget fejlődhet – kezdte a Sport Televízió szerkesztője. – Korábban is hangsúlyoztam, hogy a lehető legjobb helyre került, hiszen Roberto Donadoni remekül bánik a tehetségekkel, és az edző számtalanszor kijelentette, a magyar labdarúgó fontos pont az együttesében. Biztos vagyok benne, sehol sincs félnivalója annak a focistának, aki huszonegy évesen stabil kezdővé válik egy olyan csapatban, mint a Bologna. Akár angol klub is viheti, ugyanis az elmúlt hónapokban fizikailag, szellemileg és taktikailag is nagyon erőssé vált.

Misur Tamás szerint tehát Nagy Ádám a mostaninál is fényesebb karriert futhat be Olaszországban, s ki tudja, akár az is elképzelhető, hogy a Bolognánál erősebb csapatban találja magát.

– Egyre több helyen olvasható, hogy a várakozásoktól elmaradó Milan edzőt cserélne, és Donadoni neve is felvetődött – tette hozzá a szakértő. – Megszólalt ő is, és bár leszögezte, egyelőre minden erejével a Bolognára összpontosít, nem titkolta, a fél szemét mindig a milánóiakon tartja (a korábbi válogatott középpályás rövid megszakítással 1986-tól 1999-ig erősítette a sztárcsapatot – a szerző). Tegyük hozzá, a klubnál csöppet sem meglepő, hogy egykori milanos klasszisra bízzák az irányítást. Márpedig, ha Donadoni vált, onnan már nem kell hozzá vad fantázia, hogy eljátsszunk a gondolattal: mi van, ha viszi magával Nagy Ádámot?

Olvasói sztorik