Légiósok

„A Fradinál pótolni tudja azokat a hiányosságokat, melyek a Bundesligában megmutatkoztak”

Kleinheisler menedzsere a Rangadónak elmondta, mi kell ahhoz, hogy a játékosra ismét számítsanak Németországban.

Vasárnap délután hivatalosan is aláírta kölcsönszerződését a Ferencvároshoz a válogatott középpályása, Kleinheisler László. Az NB I-be való ideiglenes visszatérésén sokan csodálkoztak, hiszen az előző félévet a Darmstadtnál kölcsönben töltő játékos tízszer szerepelt a Bundesliga egyes csapat kezdőjében és több jó meccse is akadt. Arról, hogy miért esett a választás a Ferencvárosra, a játékost menedzselő T&M Football Agency iroda kepviseletében Kozák Attila beszélt a Rangadónak.

– Olyan helyen szerettük volna, hogy Laci ezt a néhány hónapot eltöltse, ahol jó eséllyel állandó játéklehetőséghez jut és nyugodt környezetben minden adott legyen ahhoz, hogy a Bundesliga 1-hez szükséges hiányosságait pótolja – ez pedig nem játékbeli kvalitás – kezdte honlapunknak a menedzser. – Azon pontok fejlesztésére, ahol Lacinak fejlődnie kell és be kell pótolnia a lemaradásait, mind adottak a lehetőségek magyar bajnoknál. Németországban egybecsengő szakmai véleményeket kapott arról, hogy mint labdarúgó, eléri a német élvonal szintjét, nagyon jó focistát látnak benne, de kommunikációs problémák miatt egyelőre ott nem léphet előre. Mentálisan, kommunikációban és a német nyelvben van némi lemaradása. Amennyiben a németet jobban elsajátítja, még jobban be tud illeszkedni, ki tud állni a saját véleményéért a csapaton belül, oda tud menni az edző elé megbeszélni a problémákat. Idén kezdtünk el Lacival dolgozni, előtte erre sajnos kisebb hangsúlyt fektetett. Nagyjából öt hónapot kapott arra, hogy összeszedje magát olyan szinten nyelvtudásban, ami a németországi előrelépéshez kell. Mondhatni ez egy mentális felkészítés arra, amibe ő „beleesett” közel egy évvel ezelőtt. Több csapattól is hallottunk pozitív véleményt azzal kapcsolatban, hogy ha Laci jó teljesít és tud fejlődni hiányosságaiban, tárt karokkal várják vissza a Bundesligába, folytatta Kozák, majd szót ejtett az egyéb lehetséges variációkról is.

– Hiába tudott volna kint is németet tanulni a következő hónapokban, annak nem lett volna semmi értelme, hogy Bundesliga 1-es csapatnál marad cserejátékosként – márpedig a Darmstadtnál ez várta volna -, hiszen úgy szakmailag nem fejlődik. Lehet, hogy egy Bundesliga 2-es csapatban is sokkal jobban „nézne ki” a következő időszakban, viszont mérlegelnünk kellett, semmi nem garantálta azt, hogy nem fog ki egy másik olyan német edzőt, aki szintén türelmetlen a kommunikációját illetően. Kétségkívül, lett volna lehetősége más, magasabban jegyzett külföldi klubba menni, de mivel csupán három-négy hónapnyi kölcsönjátékról beszélünk, így a kisebb kockázatot és a biztosabb felkészülést jelentő megoldást választottuk. Mindkét érdeklődő magyar klub – a Vasas és a Ferencváros részéről – olyan jelentős szakmai és emberi támogatásáról biztosította őt, hogy egyik csapat sem lett volna rossz döntés. Az NB I-ben meglesz a meccsterhelése, esetleg még címet is nyerhet a Fradival, valamint a válogatottban is nagyobb eséllyel számításba veszik, ezáltal pedig más szemmel nézhetnek rá Brémában is – mondta Kleinheisler ügynöke, végül arról is beszélt, folyamatosan figyelik a játékost az anyaegyesületéből.

– Jelenleg folyamatosan kapcsolatban állunk a Bremennel, valamint több első osztályú érdeklődővel, amely figyeli az ő Fradinál nyújtott edzésmunkáját és teljesítményét. Nagyon fontos, hogy a zöld-fehéreknél mindent megkap, és pozitívum még a német vezetőedző és szakmai stáb jelenléte is. A Bremen várja vissza, figyeli a teljesítményét és szurkol neki, hogy a hiányosságait tudja pótolni annak érdekében, hogy a nyáron ismét számításba vehessék – zárta Kozák Attila.

Olvasói sztorik