Légiósok

Szalai megmutatta féltve őrzött luxusautóját – FOTÓ

A Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim remekelt a Bundesliga szombati játéknapján, és bár a magyar válogatott csatára a találkozót csak a kispadról követhette, a jelek szerint mégis van, amire nagyon büszke. Mégpedig egy luxussportautóra, a Wiesmann GT MF5-ösről vasárnap hajnalban büszkén posztolt fotót.

Szalai megmutatta autógyűjteménye ékkövét. Imádja a szép és drága gépcsodákat, garázsában található egy igazán mutatós, luxussportkocsi.

– Az én babám, egy Wiesmann – írta a képhez az Instagramján Szalai. Több sportoló (Dzsudzsák Balázs és Gosztonyi András, a kosaras Hanga Ádám és néhány hoffenheimi csapattárs) is elismerését fejezte ki, lájkolta a jármű fotóját.

Persze a német fizetéséből – állítólag 426 millió forintnak megfelelő summát kap évente prémiumokkal együtt a Hoffenheimtől – futja a gépcsodára, ráadásul Szalai fémmegmunkálással foglalkozó cége is többmilliós hasznot termel évente. A Wiesmann GT MF5 messze Szalai eddigi legdrágább autója (legalábbis amiről tudni lehet), még mainzi időszakában vásárolta a közel 70 millió forintot érő autócsodát, amelyet V10-es BMW motor hajt, 310 km/órás csúcssebességre képes, s 3,9 másodperc alatt gyorsul fel óránkénti 100 kilométeres sebességre. Évente 80 darabot gyártanak kézzel a márkából – csak kivételezettek jutnak ilyen „fenevadhoz”.

Igazából csak ragyogó időben, mondhatni ünnepnapokon használom. Kétségkívül élmény hajtani” – nyilatkozta a Schalkéba szerződése után a Sport&Style magazinnak Szalai.

– Gyerekkorom óta nem az hajt, hogy minél jobban tele legyen a zsebem. Sokkal inkább a gólok és a győzelmek érdekelnek. A drukkereknek örömet szerezni a legcsodálatosabb érzés.

Garázsában egyébként nem csak ez az egy autó fordult vagy fordul meg. Hat éve – még szintén mainzi labdarúgóként – egy tűzpiros Audi RS5-tel érkezett a válogatott telki edzőtáborába, akkori áron közel 25 millió forintba került a kocsi. 2015 június elején, a finnek elleni Eb-selejtező előtt a válogatott edzésén viszont már egy 45 milliós Mercedes G63 AMG volánja mögött tűnt fel, amelyet azóta is használ – írja a blikk.hu

Olvasói sztorik