Légiósok

Magyar a Serie A egyik legígéretesebb tehetsége

Az olasz élvonal potenciális sztárjelöltjeit összeszedő honlap szuperlatívuszokban ír Nagy Ádámról.

A Bolognában futballozó Nagy Ádám is bekerült a The Gentleman Ultra nevű oldal összeállításába, melyben az olasz élvonal 50 legígéretesebb tehetségét szedték össze a készítők.

Az olasz labdarúgással foglalkozó honlap azzal kezdi, hogy Nagy Ádám fontos láncszeme volt a franciaországi Európa-bajnokságon erőn felül teljesítő magyar válogatottnak, majd rátér honfitársunk játékának jellemzésére is. Mint írják, intuíciója és játékolvasási képessége messze meghaladja életkorát, alacsony súlypontja ugyanakkor lehetővé teszi, hogy kikerülje a szerelési kísérleteket és az ütközéseket. Kis termete ellenére falként funkcionál a védelem előtt, a támadásépítésben pedig okos passzaival vállal szerepet – röviden: ő az a típusú középpályás, akire tökéletesen ráillik az Andrea Pirlo által hangoztatott “gondolkozó játékos” címkéje.

A szerző azt is kiemeli, hogy a babaarcú magyar játékos nagyon hamar alapemberré, nehezen pótolható játékossá vált Donadoni csapatában: az ősszel csupán négyszer nem volt a kezdőcsapat tagja, és mind a négy alkalommal vereséget szenvedett az együttes.

Olvasói sztorik