Légiósok

A Hongkongba igazoló Vadóczot nem a pénz motiválja

"Ha csak a pénz miatt csinálnám, aláírnék tíz évre Magyarországra, és kényelmesen ellennék"

Öt edzés után kezdő volt a hongkongi Kitchee együttesében Ázsia legnagyobb múltú kupasorozatának döntőjén, és máris győzelmet ünnepelt Vadócz Krisztián.

– Kikaparták nekem a gesztenyét. A klub már mindent megnyert ezen a kupán kívül – mesélte a Borsnak a 40-szeres válogatott középpályás. – A meccs után több helyi szurkoló is Vadócz-képpel a kezében kért tőlem aláírást. Illetve a Hongkongba tárgyalni érkező Varga Mihály nemzetgazdasági mi­nisz­ter is meglepett a stadi­onban – folytatta Vadócz, aki a helyi fociról egyelőre nem tudott sokat mondani, de össze sem lehet hasonlítani legutóbbi állomáshelyével, Indiával.

– Itt mindenkinek megvan a saját élete, nincs összezárva a csapat négy hónapig. Átmenetileg egy hotelben lakom, de tíz nap, és én is költözöm az új otthonomba. Autót is akartam, de hamar lebeszéltek róla. Óriási dugók szoktak itt lenni. A hotelszolgáltatásokkal felszerelt apartman, ahová költözöm, 20–25 percre van metróval az edzőközponttól – folytatta a rutinos játékos, aki még nem fedezte fel a világvárost, majd ha februárban megérkezik hozzá a felesége, Dóra, akkor járják be. A focista a rengeteg jókívánság mellé azért kritikákat is szokott kapni. Egyesek szerint már csak a pénz miatt focizik, és ezzel egyre messzebb kerül a magyar válogatottól.

– Én magam is találkozom ilyen véleményekkel, de leszögezem: engem nem a pénz motivál. Szívesen leülnék ezekkel az embe­rekkel beszélgetni! Tíz éve vagyok légiós, tudom, mit csinálok. Érdekes, amikor Spanyolországban játszottam, akkor is NB I-es focisták szorítottak ki a válogatottból. Ha csak a pénz miatt csinálnám, aláírnék tíz évre Magyarországra, és kényelmesen ellennék – válaszolta kritikusainak.