Légiósok

Elképesztő számadat bizonyítja: Nagy Ádám nélkül szenved a Bologna

Nélküle 1-14 az olasz csapat gólkülönbsége, vele 17-11.

Nagy Ádám lett az olasz élvonalbeli Bologna kabalája? A klub szörnyen szerepel a bajnokságban, ha a magyar válogatott középpályást nem állítja a kezdőcsapatba Roberto Donadoni vezetőedző, vele viszont kétségkívül sokkal eredményesebb. A statisztika elég beszédes – írja a Blikkcikke.

A játékos ebben az idényben öt találkozón nem került be az alaptizenegybe, és együttese ezeket mind el is veszítette: a Juventustól 3-0-ra, az Udinesétől 1-0-ra, az Atalantától 2-0-ra, a Fiorentinától 1-0-ra, míg a Torinótól 5-1-re kapott ki. Ezeken felül még olyan is előfordult kétszer, hogy lecserélése után kapott gólt a csapata, így amikor nem volt pályán, 1-14-es gólkülönbséget tudott összehozni a Bologna – ez a szám Naggyal a pályán viszont pozitív, 17-11.

A kudarcokból okulva Dona­doni mester szombaton a magyar fiatallal a soraiban küldte pályára az együttest a Crotone ellen, és le sem cserélte a Ferencvárostól igazolt tehetséget. Ennek a húzásnak meg is lett az eredménye: 1-0-ra győztek, és továbbtávolodtak a kiesőzónától, 13 ponttal előzik meg a 18. Palermót.

– Nem volt könnyű, de nyerni tudtunk, és három nagyon fontos ponttal térhetünk haza. Vannak csapatok, amelyeket magunk mögött tudunk a tabellán, de a földön kell maradnunk, hiszen a többi rivális is a végsőkig harcol – utalt a bennmaradásért folyó csatára Nagy Ádám a klubja hivatalos honlapján. – Az ráadásul pluszban motivál is bennünket, hogy további együtteseket is befoghatunk még.

Persze a dicséretekkel sem fukarkodtak a siker után, amely jelentős mértékben annak volt köszönhető, hogy Nagy Ádám visszahozta a stabilitást a Bologna középpályájára.

– Mindig jobban és jobban játszom. Köszönöm a dicséretet, továbbra is keményen dolgozom azért, hogy fejlődhessek, és megfelelő teljesítményt nyújthassak – szerénykedett a magyar légiós.

Olvasói sztorik