Légiósok

Az Alkmaar választotta ki utánpótlásába a Vidi-legenda unokáját

Horváth Gábor unokája, Németh Vencel az AZ labdarúgója lett.

Alighanem sokan emlékeznek az országban a Videoton legendás 1984-85-ös UEFA Kupa-menetelésére, amelynek során a fehérváriak többek között a Manchester Unitedet is kiejtették a sorozatból, a döntőben pedig Spanyolországban Májer Lajos bombájával legyőzték a Real Madridot.

A csapat hátvédje volt akkoriban a piros-kék színekben összesen 317 bajnokit lehúzó későbbi csapatkapitány, Horváth Gábor is, aki 1991-es visszavonulását követően többfajta tisztségben szolgálta a Videotont; szintén Gábor névre hallgató fia pedig 2009-10-ben 4-szer játszott a magyar válogatottban, tagja volt a klub első bajnokcsapatának is.

Idősebb Horváth Gábor nemrég Facebook-oldalán tette közzé a hírt, mely szerint unokáját (ifjabb Horváth Gábor unokaöccsét) nem más, mint a kétszeres holland bajnok és négyszeres kupagyőztes, patinás AZ Alkmaar választotta ki utánpótlásába.

A Németh Vencel névre hallgató fiatal jelenleg 10 esztendős, vagyis amennyiben minden jól alakul, 2025-26 körül találkozhatunk majd nevével a felnőtt futballban.

Olvasói sztorik