Légiósok

Dárdai kiválóra értékelte csapatát, amely sikerre van hangolva

A magyar tréner szerint együttese rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amik a siker felé vezetnek.

A mallorcai edzőtábor utolsó tréningje után összehívta a csapatát Dárdai Pál és értékelte a spanyolországi munkát. A Hertha BSC vezetőedzője összességében elégedett volt a mutatott teljesítménnyel, ám hozzátette, a felkészülési mérkőzések csupán előzetes tesztek, a komoly felmérő Leverkusenben következik majd a jövő heti bajnokin.

– Köszönöm a fegyelmezett munkátokat, az edzésen mutatott teljesítményetekre és a jelenlegi szintre kiváló érdemjegyet adnék nektek – mondta a játékosainak a magyar szakember, aki köztudottan nem csak a felnőtt csapat vezére, a fiatalok meccseit és fejlődését is folyamatosan figyelemmel kíséri és igyekszik minél több tehetségnek lehetőséget adni. – Azt mondtam a fiatal játékosoknak, hogy nagyon sok tanulnivalójuk akad még a gyorsaság és a technika terén, előre kell lépniük a fejlődésükben – tette hozzá őszintén a tréner.

– Nagyszerű dolog, hogy a felnőtteknél ilyen profi és tapasztalt labdarúgók állnak a rendelkezésünkre, sokat tanulhat tőlük a feltörekvő generáció. Nem az edző edzi a fiatalokat, hanem az öregek – idézi a Berliner Kurier Dárdait, akiről megjegyzik, játékos korában is abszolút csapatjátékos volt és ezt most edzőként is igyekszik továbbvinni. – A csapat is egyetért ezzel a filozófiával. A kulcsszó a fegyelem és a csapatmunka. Szenzációs hangulat alakult ki nálunk, nagyon jó érezni ezt, mintha friss levegőt szívnék. Amikor látom, hogy a vacsora után együtt marad a csapat közös beszélgetésre, nagyon jó látni, milyen jól kijönnek egymással a játékosok. Az egészséges légkör a siker alapja – zárta Dárdai Pál.

A Bundesliga harmadik helyén álló Hertha jövő hét vasárnap a kilencedik Leverkusen otthonában folytatja bajnoki szereplését.

Olvasói sztorik