Légiósok

Légióskörkép: Kalmár gólt lőtt, Megyeriék hármat kaptak

Szerdai légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Bundesliga tavaszi folytatására készülő RB Leipzig a portugál harmadosztályú Farense ellen játszott edzőmeccset. A délben kezdődő találkozón 6-0-s lipcsei győzelem született – a sikerből Kalmár Zsolt egy góllal vette ki a részét. A magyar játékos a második félidőben kapott lehetőséget – a szünetben már 4-0-ra vezetett a Leipzig –, és ő szerezte csapata ötödik gólját az 58. percben. Másik honfitársunk, Gulácsi Péter pihenőt kapott, nem ő állt a Leipzig-kapuban. Kleinheisler László 84 percig erősítette az SV Darmstadt 98 csapatát a KRC Genk elleni edzőmeccsen. A németek 1-0-ra kaptak ki belga ellenfelüktől. Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC tizenegyesekkel győzte le a Mallorcát.

Megyeri Balázs védte a német másodosztályra készülő Greuther Fürth kapuját a bajnoki rivális VfL Bochum elleni edzőmeccsen. A bochumiak 3-0-ra nyertek. A szintén másodosztályú 1.FC Kaiserslautern az Elversberget verte 2-0-ra – Stieber Zoltán a kispadon kezdett, a második félidőben jutott szóhoz (az eredmény már az első játékrészben kialakult).

A svájci FC Lugano 0-0-t játszott a Chiasso elleni felkészülési mérkőzésen. A Lugano színeiben Vécsei Bálint egy félidőt kapott a kétszer harminc percből álló találkozón.

Olvasói sztorik