Légiósok

Naggyal jó vásárt csinált a Legia – vélik a lengyelek

Kissé pimasz, de nyitott szemléletű srácként mutatják be a fiatal magyart, akinek Lengyelországban nehezebb dolga lesz, mint az NB I-ben.

Nikolics Nemanja decemberben távozott a Legia Warszawától, ám a klubnál azon dolgoztak, hogy támadófronton megerősítsék az együttest. Érkezett Artur Jedrzejczyk és Daniel Chima Chukwu, január 9-én pedig már szintén a csapattal készül Nagy Dominik is.

A lengyel Weszlo legfrissebb cikkében hosszasan mutatják meg a Ferencvárostól igazolt fiatal szélsőt, aki a szerző szerint nagyon okos igazolás volt a klub részéről. A portál szerint Nagy számára hasznos volt, hogy nyáron nem szerződött egyből Varsóba, hanem előbb csapatkapitány lehetett az U21-es nemzeti együttesnél, majd a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott – miközben a Ferencváros színeiben egyre jobb formát mutatott.

A 21 éves játékosról kiemelik, hogy nagyszerű bal lába van, illetve a rövidebb és a hosszabb távokon sincs probléma a sebességével. Azt írják, legjobban a bal szélen érzi jól magát, ha kell agresszív a pályán, így nem riad vissza a párharcoktól sem. Azt is megjegyzik Nagyról, hogy biztosan nem lesz csendes az öltözőben – hiszen nyitott szemléletű srác, aki ha kell, kicsit pimasz is. A cikk szerzője szerint a szélső hamar beilleszkedik majd Varsóban, ellentétben Holman Dáviddal, akinek az akklimatizáció nem ment zökkenőmentesen a Lech Poznannal – legalábbis a weszlo állítása szerint.

A lap kiemeli: ősszel szárnyalt az NB I-ben Nagy Dominik, ám tavasszal a lengyel ligában és a Legia Warszawában biztosan nehezebb dolga lesz – de nem féltik a magyar játékost.

Olvasói sztorik