Légiósok

Távozhat lengyel csapatától a magyar hátvéd

Litauszki Róbert küzd a kezdőért, de nem zárható ki, hogy elhagyja a Cracoviát.

Litauszki Róbert, a lengyel élvonalban szereplő KS Cracovia labdarúgója volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a Digi Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. A játékos beszélt a csapatnál betöltött helyzetéről is.

– A családommal nagyon megszerettük Krakkót és az országot, de az ember nem gondol bele, amíg nem él külföldön, hogy milyen a beilleszkedés. Több akadály volt, mint amire számítottam, időbe telt, mire alkalmazkodtam. Később kiderült, hogy ez a kezdeti időszak lehet, hogy belekerült a csapattagságomba is – fogalmazott.

Az Újpest korábbi játékosa szerint a játékstílusuk és a szurkolóik is hasonlítanak a lilákéhoz. A Cracovia tavaly negyedik lett, jelenleg viszont csak a tizennegyedik helyen áll a bajnokságban.

– A csapatot a sokpasszos játék jellemzi, ami valamilyen oknál fogva idén nem tudott eredményekben megmutatkozni. A nagy gondunk a helyzetkihasználás volt – fogalmazott.

Nincs könnyű helyzetben Litauszki, mert szeretne bemutatkozni a válogatottban, ehhez azonban játszania kellene.

– Miért nem vagyok a kezdőben? Okolni nem okolhatok senkit, mindig magamban keresem a hibát. Az első időszak rosszul sikerült, nem tudtam megmutatni a legjobb énemet, de szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki egy váltás után nincs csúcsformában. Két és fél hónap volt, amire megszoktam mindent, de addigra késő volt, kikerültem a csapatból. Amikor játszottam, a csapatnak nem ment jól, ennek én lettem az áldozata. Hogy leírt-e a vezetőedzőnk? Valószínű, hiszen az egyik pillanatról a másikra kerültem a kezdőből a kereten kívülre. Hogy mi az oka, arról nem beszélgettünk négyszemközt, nem vagyok olyan típus, hogy rohanjak az edzőhöz. Nem adtam fel, minden nap keményen dolgoztam, és az utolsó meccsen kaptam is lehetőséget.

Ennek ellenére Litauszki úgy látja, nem volt tévedés külföldre, Lengyelországba igazolnia. Sokat tanult emberileg és szakmailag is. Visszamegy az alapozásra, hétfőn jelenlegi csapatánál kezdi a felkészülést, ám nem biztos, hogy ott is folytatja.

– Elsősorban maradni szeretnék, nem fogok meghátrálni, de nem zárható ki a téli klubváltás sem, minden benne van a pakliban. Nem a kiutat keresem, hogy meneküljek, meg akarom mutatni, mit tudok.

Olvasói sztorik