Légiósok

Jó eséllyel még sokáig együtt marad Dárdai edzői csapata

Áprilisban hosszabbíthat Berlinben a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Négy trénerrel dolgozik a Bundesliga 2016-17-es idényének kiválóan szereplő csapata, a Hertha. A berliniek vezetőedzője természetesen Dárdai Pál, stábjában pedig ott vannak segítői: Rainer Widmayer és Admir Hamzagic, illetve honfitársunk, a kapusedző Petry Zsolt.

Érdekesség, hogy a mostani szezon végén mind a négyük szerződése lejár a klubnál, vagyis mindannyian tárgyalások elé néznek. A legkönnyebb dolga talán Dárdai Pálnak van, hiszen egyéves szerződései meghosszabbítására a bz-berlin.de szerint minden április végén opciója van a Herthának, és bombameglepetés volna, ha ez nem történne meg néhány hónap múlva…

– Rainer, Admir és Zsolt a legfontosabb társam, minden nap kommunikálok velük. Napról napra tanulunk, azt szeretném, hogy hosszú ideig maradjunk együtt – nyilatkozta Dárdai.

Hamzagic is Dárdaihoz hasonló kontraktussal bír.

A védekezésért felelős Widmayer és Petry szerződéseinek meghosszabbításáért a tárgyalások a mallorcai edzőtáborban, január 7. és 14. között kezdődnek.

– Szeretnék a Herthánál maradni. Ez a legjobb edzői gárda, akikkel valaha együtt dolgoztam. Élvezem, a Hertha pedig sikeres – mondta Petry.

– A Herthánál minden profi, nagyon elégedett vagyok, de várjuk meg a tárgyalásokat – ezt már Widmayer nyilatkozta valamivel óvatosabban.

A Hertha egyébként mindössze egy gólt kapott a szezonban kontrából; míg Jarstein a norvég válogatott első számú hálóőrévé vált, a lövések 75 százalékát védi, egyetlen potyát vagy távoli lövést sem szedett be a 16 meccsen, ezekkel ligaleső, ami Petry munkáját dicséri.

Olvasói sztorik