Légiósok

Se angolul, se lengyelül nem kommunikál Mervó?

A Slasknál nemcsak a teljesítménnyel, de ezzel sem elégedettek.

Az már szinte biztosra vehető, hogy Mervó Bence a télen távozni fog a Slask Wroclaw együttesétől, hiszen a sziléziai alakulat képviselői már tárgyalnak az anyaklub Sionnal a csatár kölcsönszerződésének felbontásáról. A biztató tavasz után ugyanis az U20-as vb sztárja a bajnokságban több mint 600 játékperc alatt nem szerzett gólt, nem adott gólpasszt és összességében beszámolók szerint pocsékul játszott.

A przegladsportowy.pl most egy külön cikket szentelt Mervónak, akiről elmondják, hogy visszaküldési opció nem szerepel a szerződésében, úgyhogy a helyzet egyelőre nem egyértelmű.

A portál szerint a Slask a jövőben jobban szeretne támaszkodni a lengyel játékosokra, akik fizetése jóval alacsonyabb, mint a légiósoké.

– Mervó jövőjéről beszélgetni fogunk a Wroclawval, hiszen természetesen jelenleg senki sem elégedett a szituációval – fogalmazott a magyar játékos menedzsere, Adam Szmajdzinski.

A przegladsportowy.pl szerint a probléma főként a kommunikációval és ez alapján a hozzáállással van. Bár Mervó már egy éve játszik Lengyelországban, nemcsak az ő nyelvüket nem beszéli egyáltalán, de az angollal is áthidalhatatlan gondjai vannak, ami a rossz teljesítménnyel tetézve semmi jót nem jelent a jövőjére nézve. Tavasszal a helyzet annyival volt jobb, hogy a keretben volt Gosztonyi András is, aki legalább az angolban tudott segíteni honfitársának.

Mervó egyébként az utolsó őszi fordulóban még egy utolsó lehetőséget kapott, amikor az Arka Gdynia ellen 2-0-ra elvesztett bajnokin már nem is csatárnak, hanem kétségbeesésében a szélre küldte be őt mestere, ám ez sem segített.

Olvasói sztorik