Légiósok

Kalmár előretekint és Ronaldóék ellen már bizonyítana

A Leipzig fiatal középpályása elárulta: sorsa rövid időn belül eldől, hiszen minél hamarabb szeretne bekapcsolódni új klubja téli felkészülésébe.

Kalmár Zsolt nagyon nehéz fél évet tudhat maga mögött, hiszen klubja, az újonc RB Leipzig ugyan remekelt a Bundesligában, a fiatal magyar játékos viszont jobbára a második csapatban kapott lehetőséget.

– December 22-én utaztam haza Magyarországra, nagyon örültem, hogy végre hazajöhettem, hiszen légiósként erre ritkán van lehetőségem. Az ünnepeket a családommal és a kedvesemmel töltöttem, voltunk a rokonoknál is látogatóban, szóval, kicsit ki tudtam kapcsolódni. Természetesen egy percig sem unatkoztam, mivel az RB Leipzigtől kaptunk futóprogramot. A kiírt edzéstervet pontosan végrehajtottam, és nagyon figyeltem a testsúlyomra is – csak egészséges ételeket fogyasztottam –, hiszen erre külön is felhívták a figyelmünket a vezetők. Ha valaki pluszkilókkal érkezett vissza a klubhoz, büntetést kapott.

Bő másfél hetet töltött Magyarországon Kalmár Zsolt, de a hét elején már visszatért Lipcsébe, ott kezdte meg a felkészülést.

– Január harmadikán indítottunk. Az első nap futótesztek szerepeltek a programban, majd erőnléti felmérés következett, szerdán pedig nyolc napos portugáliai edzőtáborba utazunk, várom már a labdás edzéseket.

A fiatal játékos ősszel több ízben volt Bundesliga-kerettag az RB Leipzignél, de tétmérkőzésen csak a második számú csapatban kapott lehetőséget. Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai mentálisan erősebb játékossá tették.

– Nem volt könnyű feldolgozni, ami az elmúlt ősszel történt velem Lipcsében. Nagyon keményen dolgoztam az edzéseken, de sajnos lehetőséget nem kaptam a bizonyításra – pedig úgy éreztem, a második csapatnál jól ment a játék… A párom tartotta bennem a lelket, de úgy érzem, mentálisan erős játékossá értem külföldön, így megbirkóztam a nehezebb periódusokkal is. Nehéz fél év van mögöttem, de a múlttal nem szeretnék foglalkozni, csak a jövőmre koncentrálok.

A támadó szellemű középpályás elárulta: mindenképpen szeretne kölcsönbe távozni a januári átigazolási időszakban. Céljai egyértelműek: klubszinten a pályán bizonyítani minél többet, márciusban pedig farkasszemet nézni a portugál válogatottal vb-selejtezős mérkőzésen.

– Szeretnék januárban klubot váltani, hiszen ősszel Lipcsében nem kaptam meg a lehetőséget. Ha maradok a klubnál, nincs garancia arra, hogy tavasszal a felnőtteknél bizonyíthatok. Számomra az a legfontosabb, hogy minél több játéklehetőséghez jussak, felnőtt csapatban szeretném megmutatni, mire vagyok képes. Konkrétumokkal még nem szolgálhatok, de szeretném, ha minél hamarabb – akár egy héten belül – eldőlne a sorsom. Jó lenne, ha új csapatommal végezhetném a felkészülést, hiszen így nem kerülnék hátrányba a társakkal szemben. Bevallom: elsősorban szeretnék Németországban maradni, jó lenne Bundesliga-csapatnál kikötni, de ha a sors úgy hozza, akkor országot váltok. A pályán szeretnék bizonyítani és komoly célokért küzdeni – csak ez lebeg a szemem előtt. Céljaim között szerepel, hogy visszakerüljek a nagyválogatottba, de ehhez az kell, hogy folyamatos játékba legyek – erre felhívta a figyelmemet Bernd Storck kapitány is. Márciusban Portugália ellen nagyon jó lenne újra magamra ölteni a felnőtt címeres mezt – nyilatkozta Kalmár Zsolt.

Olvasói sztorik