Légiósok

Frings kinevezése segítheti Kleinheislert – bizakodik a Werder

A brémaiak sportigazgatója értékelte a kölcsönjátékosokat.

A nyáron adta kölcsön a fél évvel korábban megszerzett Kleinheisler Lászlót a Werder Bremen. A brémaiak rajta kívül még három labdarúgó játékjogát adták át ideiglenesen más csapatoknak, Guwara a magyar válogatott középpályáshoz hasonlóan a Darmstadté, míg Aycicek és Busch az 1860 Münchené. Az idény végeztével mindannyian visszatérnek majd anyaklubjukhoz és a Werder természetesen nyomon követi teljesítményüket. Íme Frank Baumann, a sportigazgató értékelése Kleinheislerről a weser-kurier.de-ről!

A cikk kiemeli, hogy a Darmstadt még a 8. fordulóban többek között Kleinheisler góljával verte a Wolfsburgot 3-1-re, azóta viszont minden mérkőzését elveszítette, zsinórban 8-at. A magyar középpályás összesen 12 mérkőzésen játszott, és összességében se nem különösebben jó, se nem különösebben rossz teljesítményt mutat.

– Volt néhány jobb meccse, de nem tudja állandósítani a formáját – fogalmazott Baumann, a Weser Kurier pedig még hozzáteszi: rengeteget dolgozik védekezésben.

A nyolcadik forduló után a Dartmstadt akkori edzője, Norbert Meier úgy nyilatkozott, hogy az egykori Videoton-középpályás néha túlmotivált, de jól megértik egymást. Csakhogy Meiernek néhány vereség után mennie kellett, Ramon Berndrothnál pedig még a keretbe kerülés sem mindig jött össze Kleinheislernek.

A nehéz időszaknak Baumann szerint ezzel vége is lehet, hiszen Torsten Frings személyében egy korábbi brémai játékos lett a Darmstadt új vezetőedzője. Az egykori középpályás eddig még sehol sem dolgozott ebben a pozícióban, de 2014-től 2016-ig az előző Werder-edző, Viktor Szkripnyik segítője volt, vagyis ismeri honfitársunkat.

– Ez előnyös lehet Kleinheislernek – fogalmazott Baumann.

Olvasói sztorik