Légiósok

Új szerepkörben válhatott vezérré Huszti Szabolcs

Kiváló teljesítményének köszönhetően szerződést hosszabbíthat klubja a rutinos magyarral.

A német SGE4EVER.de egyik friss cikkében részletesen elemezte Huszti Szabolcs őszi játékát az Eintracht Frankfurt színeiben. A rutinos, 33 éves középpályásról kiemelték, hogy kerüli a nyilvánosságot, nem nyilatkozik, csak kivételes esetekben áll a média rendelkezésére.

Hangsúlyozzák: Niko Kovac szakvezető az őszi szezon elején új szerepkört talált neki, mégpedig a védekező középpályás, középső középpályás pozícióban – így tudott Huszti a Frankfurt vezére lenni.

Kiemelik azt is: miután egy éve decemberben Kínából visszatért a Bundesligába, nem volt könnyű számára újra felvenni a német bajnokik ritmusát. Eleinte jobbára a balszélső poszton számolt vele a klub korábbi szakvezetője, de gyorsaságából már sokat veszített, az ellenfél könnyedén megakasztotta támadásban – ezért több hiba csúszott játékába.

Ősszel új szerepkörben már vezére tudott lenni csapatának, két fontos gólt és ugyanennyi gólpasszt magára is vállalt. Remek teljesítményének köszönhetően a cikk szerint nem lenne meglepő, ha hamarosan szerződést hosszabbítanának vele. Huszti jelenlegi kontraktusa 2017 nyarán jár le Frankfurtban, de egy opciós záradék értelmében kölcsönös megállapodás esetén újabb egy évvel, 2018-ig állapodhatnak meg a folytatásban.

Olvasói sztorik