Légiósok

Guzmics még nem búcsúzik lengyel klubjától

Szombathelyen karácsonyozott, Krakkóban szilveszterezik.

A hírek szerint már csak órák kérdése, hogy Guzmics Richárd a kínai Janbian Funde játékosa legyen, de a krakkói Wisla honlapján megjelent évértékelő interjúban egyetlen szó sem esett a távozásáról.

A franciaországi Európa-bajnokságon honfitársunk a világ jelenlegi legjobb játékosát, Cristiano Ronaldót is megállította, a Wisla védelméből pedig csak sérülés esetén hiányzott.

„Számomra ez egy nagyon jó időszak volt, sőt mondhatom, hogy karrierem legnagyszerűbb éve. Játszhattam az Európa-bajnokságon, amelyre 44 év után jutott ki ismét a válogatottunk, és fantasztikusan teljesítettünk. Azt hiszem, a következő ötven évben mindig eszembe fog jutni” – viccelődött Guzmics.

Krakkói klubcsapatáról elmondta, hogy ha akárcsak egyvalaki is hiányzik, azt megérzik, azonban ha mindenki rendben van, akkor magas szintű teljesítményre képesek. Idén 24 meccsen szerepelt és nemrégiben megszerezte első gólját is a bajnokságban.

„Mindig nagyon küzdöttem ezért a klubért és úgy gondolom, néha sikerült elég jól teljesítenem. A fehér csillagért mindig százszázalékos teljesítményt akartam nyújtani, és bizonyítani, hogy a Wisla a legjobb csapat!” – tette hozzá.

A hátvéd a karácsonyi ünnepeket Magyarországon töltötte a családjával, szilveszterre viszont lehetséges, hogy visszamegy Lengyelországba.

A 2017-es céljairól elmondta, reméli, hogy elkerülik a sérülések, jó formában lesz, és hozzájárulhat, hogy a magyar válogatott kijusson a világbajnokságra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik