Légiósok

Mervó a télen biztosan nem tér vissza a Sionba

Nehéz őszön van túl a lengyel Slask Wroclaw fiatal magyar csatára, aki sajnálja, hogy menesztették a csapat vezetőedzőjét. Interjú.

A remek tavasz után visszafogottabb őszi szezont zárt Mervó Bence és lengyel csapata, a Slask Wroclaw. A lengyel klubnál kölcsönben szereplő 21 éves csatár a tavasszal tíz bajnokin négyszer volt eredményes, most az ősszel azonban a bajnokságban 11 mérkőzésen egyszer sem talált be, csupán a kupában szerzett gólt. A 2015 U20-as világbajnokság ezüstcipőse a Rangadó megkeresésére értékelte az elmúlt időszakot.

– Nehéz őszön vagyok túl. Úgy kezdtem a szezont, hogy három héttel később csatlakoztam a többiekhez. Elkezdtem időben a felkészülést, de mivel a kölcsönszerződéssel problémák voltak, ezért csak később tudtam csatlakozni a csapathoz – kezdte Mervó Bence. – A nyáron tizenkét új játékos érkezett, amely nagyon meghatározó egy klub életében. A tavasszal egy rendkívüli csapatunk volt, de a nyáron ezt felforgatták, ezért az edzőnknek nem volt könnyű dolga. Több kulcsjátékos is távozott, akiknek a helyére többnyire légiósokat hoztak, és így nehéz volt nekivágni az idénynek. Voltunk hullámvölgyben, aztán elkezdtek jönni az eredmények, de aztán az ősz vége sajnos megint rosszabbul sikerült.

Mervó csapata, a Slask Wroclaw a 12. helyen zárta az őszi szezont, legutóbbi öt meccséből pedig négyet elveszített, ezért a vezetőség menesztette azt a Mariusz Rumak vezetőedzőt, aki a tavaszi kinevezésekor lehetőséget adott, és bízott a fiatal magyar csatárban.

– Az utolsó néhány meccsen nagy különbégű vereségeket szenvedtünk, de bíztam abban, hogy a vezetőedző maradni fog, mert ő mindent megtett a csapatért. Sajnálom, hogy távozott, mert szerintem Rumak remek edző, nagyon kedveltem, de tény, hogy az ősszel nem volt egyszerű dolga. Tavasszal az érkezése után csak egyszer kaptunk ki, kiváló szériánk volt. A nyáron azonban távoztak azok a meghatározó játékosok, akik jó labdákkal tömték a támadókat, és emiatt számomra is rosszul sült el ez az őszi szezon. Alig jöttem felém labdák, és ezért csak a kupában tudtam gólt szerezni. Jelenleg a csapatunkban nagyon nehéz dolga van a csatároknak, mert elmentek azok a társak, akik számítottak, és akik kiszolgálták a támadókat az előző fél szezonban.

Mervó Bence kölcsönszerződése a Siontól a Slaskhoz a szezon végéig érvényes, de az ősz folyamán felröppentek olyan hírek, hogy a támadó a télen visszatérhet a svájci klubhoz.

– Manapság azt sem lehet tudni, hogy holnap mi történik, de az biztosnak tűnik, hogy a Sionba nem megyek vissza. A szerződésem nyárig a Slaskhoz köt, majd meglátjuk, hogy mit hoz a téli átigazolási időszak, de konkrétumot nem tudok mondani. Most itthon vagyok, de nem túl hosszú a szünet, január harmadikán már vissza kell mennem Wroclawba. Remélem, hogy az új edző újra össze tudja rakni a csapatot, mint Rumak mester az előző tavasszal – mondta az utánpótlás-válogatott csatár.