Légiósok

Guzmics: ez volt eddig a legjobb évem

Egyelőre nem tudja, távozik-e Krakkóból a téli szünetben.

Guzmics Richárd sikeres évet zárt, ami ráadásul az egész magyar labdarúgás számára remek volt – kezdi interjúját a przegladsportowy.pl.

– Ez az első alkalom 44 éves után, hogy a válogatottunk részt vehetett az Európa-bajnokságon. Remek évet tudhatok magam mögött, hiszen én is ott voltam a tornán, ami a következő ötven évben biztosan mindig eszembe jut majd. De a Wislával is volt néhány jó mérkőzésem, így 2016-ot tényleg nagyon pozitívan ítélem meg. Azt hiszem, ez volt eddig a legjobb éve a pályafutásomnak – nyilatkozta.

Az ősz azonban alakulhatott volna jobban is számára. Az Európa-bajnokság után pihent, ezért lemaradt a lengyel élvonal rajtjáról, majd nagyon közel állt hozzá, hogy az olasz Pescara játékosa legyen, de a célegyenesben meghiúsult a klubváltás. Erről a témáról még most sem szívesen beszél.

– Körülöttem mindig történik valami, de eddig még nem realizálódott semmi, miért hinném azt, hogy most majd másként lesz. Amikor hivatalos ajánlat érkezik a klubhoz és hozzám, na, akkor majd leülhetünk tárgyalni. Most úgy készülök, hogy a karácsonyi pihenőt követően a tavasszal még a Wisla játékosa leszek. Január kilencedikén itt leszek az első edzésen – mondta Guzmics, aki ettől függetlenül azért felkészült a klubváltásra.

– Egyetértek azzal, hogy ez a megfelelő időszak arra, hogy egy lépést előre lépjek a karrieremben, de nem vágyódom el a klubtól. Jól érzem magam Krakkóban.

A portál szerint Guzmics is azok között van, akik már télen elhagyják a klubot. Krakkói szerződése jövő nyárig szól, még nem tárgyalt a hosszabbításról, és az is kétséges, hogy lennének ilyen szándékai. Kínai érdeklődőről hallani vele kapcsolatban, és lehetséges, hogy a Pescara ismét felbukkan…

– Természetesen mindannyian a legmagasabb szinten szeretnénk játszani. A Wisla egy nagy klub, és én teljes mértékben meg vagyok győződve, hogy előbb-utóbb trófeákért fog harcolni – fejtegette honfitársunk, majd megjegyezte, nem tudja, hogy ő még Krakkóban lesz-e akkor, amikor ismét élcsapattá válik a Wisla.

Olvasói sztorik