Légiósok

Az olasz élvonalból is hívták Nagy Dominikot

A Fradi korábbi játékosa szerint nehezebb dolga lesz Varsóban, azok után, hogy Nikolics távozott, de alapember szeretne lenni új csapatában.

Nikolics Nemanja Chicagóba igazolása után sem marad magyar futballista nélkül a lengyel ligában most harmadik helyen álló címvédő Legia Warszawa, amely az EL-ban az Ajaxot várja, ahogyan várja a Fradi 21 éves középpályás tehetségét, a nagyválogatottban is bemutatkozó Nagy Dominikot, ő volt a Digi Sport Reggeli Start vendége.

– Amikor a zöld-fehérekhez kerültem, az volt a célom, hogy Ferencváros alapembere lehessek, illetve a felnőtt válogatottban is bemutatkozhassak. Fordulatos három és fél évet töltöttem a Fradinál, az első évben egyáltalán nem játszottam, talán csak egy Ligakupa mérkőzésen léptem pályára. A második évemben már több lehetőséghez jutottam, sőt, még gólt is sikerült szereznem bajnoki mérkőzésen. Majd egy évvel később ősszel csak 47 percnyi játékidőt kaptam, tavasszal viszont már tíz mérkőzésen újra pályán voltam, a mostani őszi pedig végre az áttörést is meghozta. Az új évet már a Legiánál kezdem meg, remélem, a szurkolók engem is úgy megszeretnek majd, mint Nikolics Nemanját, ezért dolgozom.

„Hiányozni fog a Fradi”

– Fontos számomra a bizalom, ősszel pedig maximálisan éreztem a vezetők részéről, hogy számítanak rám, ezért is sikerülhetett jól ez a fél-szezon. Annak ellenére, hogy tudtam, januártól már a lengyel csapatot erősítem, próbáltam minden idegszálammal a Fradira koncentrálni. Sajnos ősszel a Ferencváros nem úgy teljesített, mint az előző bajnokságban, de azt kívánom a klubnak, a tavasz olyan jól sikerüljön, mint nekem ez a félév. A Fradi nagyon fog hiányozni, megszerettem a klubot, a várost, a csapattársakat, itt hagyom a barátaimat, de ilyen a futballista-élet.

A Seria A-ből két klub tett ajánlatot Nagy Dominikért

– Természetesen figyeltem Nagy Ádám villámkarrierjét, akivel egyébként nagyon jó barátok vagyunk, éppen ezért nem irigykedünk a másikra, hanem segítjük egymást. Amikor Ádám elkerült Olaszországba, meg akartam mutatni, hogy én is képes vagyok arra a szintre eljutni, mint ő. Volt ajánlatom a Serie A-ból két klubtól is, de úgy gondoltam, fontos a lépcsőzetesség, így a Legia tökéletes államos lehet karrieremben.

„Nikolics nélkül nehezebb lesz”

– Nagy segítség lett volna számomra, ha Nikolics marad a klubnál, sűrűn beszéltem vele telefonon, és éreztem, hamarosan válthat. Niko távozása után még nagyobb nyomás lesz rajtam, hiszen komoly teljesítményt nyújtott a klubnál, biztos, tőlem is hasonlót várnak a szurkolók. Valószínű, csalódott lennék, ha tavasszal kevés lehetőséget kapnék a Legiánál, hiszen remek fél év van mögöttem és a válogatottban is sikerült bemutatkoznom. Ha maradtam volna a Fradiban, ami nagyszerű klub, nem lettem volna biztos abban, hogy kezdőjátékosként számítottak volna rám a válogatottban, vagy komoly konkurenciát jelentettem volna a riválisoknak. A válogatott miatt is döntöttem a klubcsere mellett, ha alapember tudok lenni a Legiánál, akkor biztos számolnak velem a nemzeti együttesnél is.

Csernik Kornélé a jövő

– A fiataloknak nem könnyű bekerülni a Ferencvárosba, hiszen eredménykényszer van, nincs idő a kísérletezésekre. Az első csapathoz tartozik a fiatalok közül Csernik Kornél, aki az NB I-ben is szerepelt már, ha fizikálisan megerősödik, ő lehet a következő játékos, aki Nagy Ádám vagy az én utamra léphet – árulta el Nagy Dominik, aki kiemelte: két-három év után mindenképpen szeretne továbbállni még nívósabb bajnokságba.

címlapkép: fradi.hu