Légiósok

Gulácsiéknak esélyük sem volt Münchenben, a második helyen telelnek

Sima Bayern-siker a Bundesliga-rangadón.

Csúcsrangadóval zárult az ősz a német Bundesligában: az éllovas Bayern München a szintén 36 pontot jegyző, Gulácsi Péterrel felálló RB Leipziget fogadta. A szintén a lipcseieket erősítő Kalmár Zsolt a kispadon kapott helyet.

A 17. percig bírta a lipcsei védelem a hazaiak nyomását: Alcantara vette be Gulácsi kapuját, majd nem sokkal később Xabi Alonso növelte az előnyt. A vendégek dolgát nehezítette, hogy Forsberget kiállította a játékvezető a 30. percben, majd a játékrész utolsó momentumaként Lewandowski értékesített egy büntetőt (3-0).

A második félidőben aztán már csak az előny megtartására koncentrált a rekordbajnok, ami gond nélkül sikerült is: 3-0-s győzelmével a Bundesliga élén telel a Bayern, míg az újonc Leipzig a második helyet birtokolja.

Dobogóra lépett a 30 ponttal álló, Dárdai Pál vezette Hertha BSC, mely a sereghajtó Darmstadt ellen aratott 2-0-s sikert – a Darmstadtban Kleinheisler végig a kispadon volt. A Szalai Ádámot nélkülöző Hoffenheim, mely a Werder Bremen ellen bukott két pontot a hajrában, az ötödik helyről folytatja tavasszal.

Bundesliga, 16. forduló

Bayern München – RB Leipzig 3-0 (3-0)

Hertha BSC – SV Darmstadt 98 2-0 (0-0)

1899 Hoffenheim – Werder Bremen 1-1 (1-0)

FC Ingolstadt 04 – SC Freiburg 1-2 (0-2)

1. FC Köln – Bayer Leverkusen 1-1 (1-1)

kedden játszották:

Borussia Dortmund – FC Augsburg 1-1 (0-1)

Eintracht Frankfurt – FSV Mainz 05 3-0 (1-0)

Hamburger SV – FC Schalke 04 2-1 (0-0)

Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg 1-2 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik