Légiósok

Nikolics az MLS topjátékosaival akar versenyezni

A chicagóiak méltatják legújabb igazolásukat. Kiderült az is, hogyan győzte meg Paunovics az amerikai folytatásról.

A Chicago Fire magyar idő szerint kedd este hivatalos oldalán is bejelentette, hogy az új szezonban Nikolics Nemanja az MLS-csapatot erősíti. A honlap legfrissebb cikkében méltatja a támadó képességeit, és a szerző hangsúlyozza: a Legia Warszawa színeiben negyvenegy bajnoki gólig jutott. Kiemelik, hogy parádés gólszerzési mutatóit nem kell magyarázni, eredményei önmagukért beszélnek.

A klub vezetőedzője, Veljko Paunovics így beszélt a játékosról:

– Régóta figyelemmel követjük Nikolics pályafutását. Szerbiában kezdett focizni, majd Magyarországra került, ám a szerb szövetség sem mondott le róla. Végül úgy döntött, hogy a gyökerei miatt a magyar nemzeti színeket választja. Fő erénye a gólszerzés, illetve a gólpasszok kiosztása, de maximálisan segíti a támadások felépítését, valamint labdaszerzésben is nagy hasznára tud lenni csapatának. Nagyon jó az egy az egy elleni szituációban, saját magát is helyzetbe tudja hozni, ha a helyzet azt kívánja.

A szerb szakvezető elárulta: volt olyan periódus, amikor Nikolics kicsit hezitált a klubváltást illetően, de kölcsönösen sikerült meggyőzniük egymást.

– Azt mondtam Nikolicsnak: „Nézd, ilyen lehetőség kevés játékos előtt adódik. Kemény harc vár ránk, igazi csapatot kell építenünk, mivel a klubnak a legjobbak közé kell tartoznia, rengeteg kihívás vár ránk.” Amikor ezt elmondtam, Niko annyit felelt: „Itt akarok játszani, csak erre vágyom. Várom a kihívásokat, segíteni akarom a klubot. Pontosan ilyen beszédet vártam tőled.”

– David Villával és Cyle Larinnal akarja felvenni a harcot – folytatta Paunovics. Versenyezni akar olyan nagy nevekkel, mint például Ignacio Piatti vagy éppen Bradley Wright-Phillips – akik a bajnokság legjobb gólvágói. Mi pedig pont ilyen srácot szerettünk volna leigazolni: aki akar és meg is tud felelni a legkomolyabb elvárásoknak, és hisz a kemény munkában – összegzett a szerb mester.

Olvasói sztorik