Légiósok

Litauszki: nem ezért szerződtem külföldre, nem ezt érdemlem

A Cracovia játékosa sajnálja a pályán töltött kevés időt, és azt, hogy a vezetőedzője nem kommunikál vele.

A hétvégi lengyel bajnoki fordulóban hosszú idő után ismét pályára lépett a Cracovia légiósa, Litauszki Róbert. A középhátvéd a 38. percben állt be a Lech Poznan ellen 1-1-re végződött találkozón. Ezt megelőzően legutóbb július 24-én jutott szóhoz bajnokin. Az Újpest korábbi labdarúgója a Rangadó.hu megkeresésére beszélt arról, milyen érzés volt ennyi idő elteltével ismét szerepelni az első csapatban.

– Meglepődtem a játéklehetőségen, sajnos mostanában nem igazán szerepeltem a keretben, de szerencsére úgy hozta a mérkőzés, hogy beálltam – kezdte Litauszki. – Nagyon örültem, hogy hosszú idő után végre ismét pályára léphettem, és pont jól jött ki ez az egész, hiszen kiutaztak a meccsre a páromnak a szülei, valamint néhány barátom is, köztük Forró Gyula. Egyáltalán nem volt bennem izgalom, null-nullnál álltam be, számunkra fontos volt, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Úgy érzem jól szálltam be a meccsbe, teljes mértékben megoldottam a védőfeladatomat, nem akadt semmi probléma.

– Mindvégig keményen edzettem a mellőzésem időszaka alatt is, próbáltam kimutatni, hogy nem törtem meg, és ez így is volt, hiszen nem vették el a kedvemet a munkától, annak ellenére, hogy természetesen nehéz megemészteni azt, ha az ember nem játszik. Valamivel jobb érzéssel utaztam haza így, hogy szerepet kaptam az őszi szezon végén – értékelt a 26 éves játékos.

Litauszki november végén a Termalica elleni bajnokin került be kilenc meccs után a keretbe, a legutóbbi hétvégén pedig már be is állt, azt azonban egyelőre nem tudja megmondani, hogy ez a gesztus a vezetőedző részéről a kitartó edzésmunkájának szólt-e.

– Az az igazság, hogy egész évben elmaradt a kommunikáció az edző részéről felém, így nagyon nehezen tudom értelmezni azt, hogy ez a lehetőség, amit most kaptam, egy pozitív folyamat része-e. Kommunikáció nélkül nehéz… Nekem azonban tiszta a lelkiismeretem, megmutattam, hogy bármikor lehet rám számítani, állok a csapat rendelkezésére, nem lettem rosszabb játékos és nem felejtettem el focizni sem. Ugyanolyan értékű focistának tartom magam, ez egy nehéz szituáció számomra, de itt a szünet, majd meglátjuk mit hoz a jövő – folytatta a korábbi U21-es válogatott labdarúgó.

Természetesen nem lehet megkerülni a klubváltás lehetőségének kérdését a több játéklehetőség reményében. Néhány hét múlva rajtol a téli átigazolási szezon, amikor alkalom nyílhat a váltásra.

– Természetesen ennél többet szeretnék játszani, mindig a pályán akarok lenni. Nem ezért szerződtem külföldre, nem ezt szoktam meg az utóbbi években, és úgy gondolom, nem is ezt érdemlem. Egyelőre nem beszéltünk a vezetőkkel és az edzőkkel a jövőmről, megkaptam a személyre szabott edzésprogramot a téli szünetre, aztán várnak vissza januárban. Én ugyanúgy készülök a tavaszi szezonra, ha a Cracoviában, akkor ott, ha pedig máshol, akkor máshol fogok törekedni arra, hogy a maximális teljesítményt adjam ki magamból. Nem az én dolgom, hogy azzal foglalkozzak, érdeklődnek-e irántam más klubok, ez az ügynököm feladata, ha esetleg komolyabbra fordulna néhány csapat érdeklődése, akkor megbeszéljük, hogy mit is szeretnék. Én azonban biztosan nem fogok más klubok után kapálózni, és annak sincs sok értelme, hogy folyamatosan azon törjem az agyam, hova tovább? – zárta honlapunknak adott nyilatkozatát Litauszki Róbert

Olvasói sztorik