Légiósok

Dárdai: egész Berlinnek össze kell tartania

A magyar tréner a terrortámadásról és a Darmstadt elleni meccsről is szót ejtett a sajtótájékoztatón.

A Bundesliga tizenhatodik fordulójának szerdai játéknapján a Dárdai Pál vezette Hertha BSC hazai pályán fogadja a Kleinheisler Lászlót is a soraiban tudó Darmstadtot. A magyar szakember kedden megtartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját, ahol természetesen szóba került a hétfő esti berlini karácsonyi vásáron történt terrortámadás is.

– Természetesen ez a tragédia a játékosok figyelmét sem kerülte el, foglalkoztatják őket a történtek – kezdte Dárdai. – Nem könnyű nekik sem, de a focisták focisták, ha a labda útnak indul, tenniük kell a dolgukat. Most egész Berlinnek össze kell tartania és erősnek kell lenni – nyilatkozta a magyar tréner, aki nem számíthat a Leipzig ellen sérülést szenvedő Mitchell Wiserre és Julian Schieberre sem.

A kezdőcsapatban viszont helyet kap Per Ciljan Skjelbred, Valentin Stocker és Vladimir Darida is, valamint az a Jens Hegeler, aki a lipcsiek ellen kilencven percen keresztül játszhatott, és a legjobb teljesítményt nyújtotta.

– Jens megérdemelte az esélyt a kezdőcsapatban – idézi Dárdait a Kicker. – Harapósan akarunk játszani a Darmstadt ellen, és az a célunk, hogy elérjük a harmincpontos határvonalat. Ez egy olyan meccs lesz, ahol mi vagyunk az esélyesek – zárta a Hertha vezetődzője.

Olvasói sztorik