Légiósok

Kimaradt a büntető, kikaptak Husztiék

Szombati légióskörkép: Kádárék nem bírtak Litauszkiékkal.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Dzsudzsák Balázs gólpasszának is köszönhetően 2-1-re nyert az al-Vahda az Emírségek élvonalában.

A német Bundesliga 15. fordulójában a Huszti Szabolccsal felálló Eintracht Frankfurt 1-0-s vereséget szenvedett a VfL Wolfsburg vendégeként. A hazaiak a 33. percben szereztek vezetést Bruma révén, akinek találatára a 67. minutumban Meier válaszolhatott volna, de büntetőt hibázott. Huszti az első félidőben kapott egy sárga lapot, majd a szünetben lecserélte edzője. Gulácsi Péter aktív, Kalmár Zsolt passzív résztvevője volt a Dárdai Pál vezette Hertha BSC legyőzésének.

A lengyel élvonal 20. fordulójában a Kádár Tamással felálló Lech Poznan a Cracovia Kraków vendége volt. A hazaiaknál Litauszki Róbert a kispadon kezdett, de már a 38. percben szóhoz jutott – nem sokkal később pedig csapata meg is szerezte a vezetést. A magyar védőjét végig a soraiban tudó Lech a hajrában tudott egyenlíteni, 1-1-re végződött a találkozó.

Köteles László védte a Waasland-Beveren kapuját a belga élvonal 19. fordulójában is. A magyar kapus két gólt kapott, csapata idegenben 2-0-ra maradt alul.

Az olasz másodosztály 19. fordulójában az Adorján Krisztiánt végig a kispadon tudó Novara 3-1-re nyert a Cesena ellen. A Tamás Krisztiánt nélkülöző Spezia a Perugia ellen aratott 2-1-es sikert, míg a harmadosztály B-csoportjának 19. játéknapján a Bajner Bálint nélkül felálló Modena a Gubbiót verte 2-1-re.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik