Légiósok

Kádártól már búcsúznak a lengyelek

Lech-edző: „nagyon nagy valószínűség szerint" a védő januárban távozik. Német és orosz csapat is képben van.

A lengyel Przeglad Sportowy legfrissebb beszámolója szerint igenis vannak arra utaló jelek, hogy a Lech Poznan drukkerei szombaton utoljára láthatják a klub színeiben pályára lépni Kádár Tamást. A magyar bekk és csapata este 20:30-tól a Litauszki Róbertet is foglalkoztató Cracovia otthonában lép pályára az őszi szezon zárásaként.

– Igen, valószínűleg távozik Kádár Tamás – árulta el a lap hasábjain Nenad Bjelica, a Lech szakvezetője.

A beszámolóból kiderül az is: a magyar játékosért konkrét ajánlat még nem érkezett, a tárgyalások január elején kezdődhetnek meg a felek között. Kádár teljesítményét több csapat is figyelemmel követte, így a Pescara és a Sampdoria érdeklődéséről már lehetett hallani, de a lengyel portál szerint német és orosz klubok is lecsapnának Kádár játékjogára.

– Nem titok, hogy Tamás télen klubot szeretne váltani. Már nyáron is ment volna, sokat beszélgettünk a lehetőségeiről. Most azt mondhatom: nagyon nagy a valószínűsége, hogy Tamás télen elhagy minket – így a poznani tréner.

– A klubváltás persze még nagyon sok mindentől függ, meglátjuk, milyen ajánlattal rukkolnak majd elő a kérők. Kádár játszott a nyári Európa-bajnokságon is, anyagi szempontból sem mindegy, milyen ajánlat fut be – árulta el Bjelica, aki azt is hozzátette: ha Kádár távozik, öt jelölt közül választják ki utódját. A lengyel lap állítása szerint a Lech legalább kétmillió eurót szeretne kapni Kádárért, míg az olasz sajtó az elmúlt hetekben nyolcszázezer euró környékére lőtte be a védő árát.

Olvasói sztorik