Légiósok

Lang Ádám Balotellivel, Kleinheisler László Bayern-sztárokkal találkozik

Németországban „magyaros csúcsrangadót" rendeznek a hétvégén.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – magyaros csúcsrangadó a Bundesligában

Szombaton igazi „magyaros” rangadóra kerül sor a Bundesligában: az újoncként remeklő RB Leipizg, Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata Dárdai Pál Hertha BSC-jével (15:30) méri össze tudását. A dobogós berliniek hátránya pillanatnyilag hat pont a hazaiak mögött. Huszti Szabolcs és a Frankfurt Wolfsburgban szerepel (18:30).

Az osztrák élvonalban a sereghajtó Varga Barnabásék (Mattersburg) az Austria Wien otthonában vendégeskednek (18:30). Szintén idegenben szerepel Köteles László (Waasland-Beveren) belga csapata, ellenfelük a KV Mechelen játékosai lesznek (20:00). Dzsudzsák Balázs jó formáját a Dibba Al Fujairah otthonában folytathatja, az Al-Wahda már szombaton (13:40) pályára lép.
Futács Márkó legutóbb duplázott a Hajduk Split színeiben, most odahaza fogadják a Dinamo Zagrebet (15:00), a vendégek előnye öt pont a nagy rivális előtt. A magyar csatár ezúttal biztosan nem lesz főszereplő a rangadón, ugyanis eltiltás miatt nem léphet pályára.
A lengyel élvonalban szombatra jut egy „magyaros” összecsapás: az utóbbi hónapokban mellőzött Litauszki Róbert együttese (KS Cracovia Kraków) hazai tábor előtt meccsel Kádár Tamás Lech Poznanjával (20:30).
Az olasz másodosztályban Adorján Krisztián (Novara) és Tamás Krisztián (Spezia) csapata is hazai környezetben szerepel: előbbi a Cesena (15:00), utóbbi a Perugia (15:00) játékosait fogadja. A harmadosztályban Bajner Bálint (Modena) a Gubbio (14:30) ellen teheti le góllal a névjegyét.
A Miriuta László által irányított CFR Cluj a Voluntari (13:00) otthonában lép pályára, míg a török Kasimpasa színeiben legutóbb mellőzött Otigba Kenneth a bombaerős Besiktas (17:00) ellen térne vissza a kezdőbe.

Vasárnap – Kleinheisler a Bayern-sztárokkal, Lang Balotellivel néz farkasszemet

Nagyon nehéz feladat vár vasárnap az újonc Darmstadtra, Kleinheisler Lászlóék az éllovas Bayern Münchent fogadják (15:30). A német másodosztályban Nagy Dánielékre (Würzburger Kickers) is komoly erőpróba vár: hazai tábor előtt a feljutásra hajazó Stuttgarttal meccselnek (13:30).
Az olasz élvonalban Nagy Ádámék az újonc Pescara vendégeként javíthatnak, míg Sallai Roland és Balogh Norbert sereghajtó Palermója a középmezőnyt erősítő Genoa otthonában szerepel (20:45).
Ausztriában vasárnap Szántó Tamásékra figyelhetünk, a Rapid Wien ellenfele idegenben az Altach lesz (16:30). Lang Ádám 15 órától testközelből veheti szemügyre Mario Balotelli remek adottságait, a Dijon az éllovas Nice otthonában szerepel.

Tovább szárnyalhat az izraeli élvonalban az éllovas Korhut Mihály és a Hapoel Beer Sheva, a papírforma könnyed vendég győzelmet vetít előre a H. Raanana (19:15) otthonában.
A lengyel első osztályban Mervó Bence Slask Wroclawja és Nikolics Nemanja Legia Warszawája is hazai közönség előtt búcsúzik az őszi szezontól. Előbbi együttes ellenfele az Arka Gdyniát (15:30), utóbbi a Lecznát (18:00) fogadja.
Az olasz harmadosztályban Forgács Dávid (Ancona) a Forli (16:30) ellen bizonyíthat, míg Romániában Bőle Lukács (CSM Iasi) a nagymúltú Dinamo Bucurestivel nézhet farkasszemet (19:30). Koman Vladimir csapata, az Adanaspor a török élvonalban csupán sereghajtó, vasárnap 15 órától az őket három ponttal megelőző Kayserisporral vívnak kiesési rangadót.

Hétfő – Stieberék idegenben lépnek pályára

Stieber Zoltán csapata, a Kaiserslautern csak hétfőn lép pályára, a hazai pálya előnyét élvező Nürnberg (20:15) előnye jelen pillanatban csupán három pont a rivális előtt.

Olvasói sztorik