Légiósok

Guzmicsék és Beséék is meglepő vereséget szenvedtek

Gyurcsónak csak egy félidő jutott, Szalai padozott. Pénteki légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Nem sikerült eredményesen zárnia az őszi idényt Gyurcsó Ádám csapatának, a Pogon Szczecinnek, amely a rivális Termalica B.-B. otthonában szenvedett 2-0-s vereséget – a magyar szélső kezdőként ezúttal csak egy félidőt kapott edzőjétől. Guzmics Richárd ugyan végig a pályán volt, de a Wisla Krakow is kikapott: a krakkóiak 1-0-s vereséget szenvedtek a forduló előtt ligautolsó Ruch Chorzow otthonában.

A német másodosztályban nem sok babér termett a magyar légiósoknak: az 1860 München odahaza a Heidenheim, míg a Fürth idegenben az Union Berlin ellen ért el 1-1-es döntetlent – de a münchenieknél Simon Krisztián sérülés, a Fürthnél pedig Megyeri Balázs eltiltás miatt nem lépett pályára.

Meglepő vereséget szenvedett a francia másodosztályban a Le Havre: Bese Barnabás csapata odahaza kapott ki 2-0-ra a fordulót megelőzően kiesőhelyen álló Tours együttesétől. A magyar hátvéd végigjátszotta a találkozót.

Szalai Ádám a padról nézte végig, ahogy csapata, a Hoffenheim egy izgalmas mérkőzésen játszik 2-2-es döntetlent a több mint egy félidőt emberhátrányban lehúzó Borussia Dortmunddal a német Bundesliga 15. fordulójának nyitómeccsén.

Cikkünk a nap során folyamatosan frissül!

Olvasói sztorik