Légiósok

Dárdai és Lőw barátsága csak a nyárig tartott

A hétvégén Hertha-RB Leipzig, a két magyar tréner egy ideje már inkább nem beszélgetnek...

Barátokként tartották számon egymást a Bundesliga magyar edzői, Dárdai Pál és Lőw Zsolt, akik egykoron a válogatottban is csapattársak voltak. A két tréner jó viszonya azonban csak a nyárig tarthatott, hiszen a Lipcse az előző szezonban kiharcolta a feljutás jogát az élvonalba, amelynek következtében egy osztályba került a Herthával…

A második helyen álló RB Leipzig és a harmadik Hertha összecsapására szombaton kerül majd sor, vagyis a “haverok” csapatai hamarosan egymásnak feszülnek.

– Zsolt ugyanannyira családfüggő, mint én, úgyhogy jól megértjük egymást és néha össze is jövünk az ünnepekkor – nyilatkozott Dárdai.

A Morgenpost még azt is megemlíti, hogy megesett, hogy Dárdai három fiával és Lőw két lányával együtt nyaraltak a Balatonnál. A Hertha jelenlegi trénere egyébként korábban többször is maga mellé szerette volna fogadni Lőwöt segédedzőként – először a Hertha U23-as csapatánál, majd a válogatottnál -, de végül sosem jött össze a dolog.

Mi több: Dárdai azt is elárulta, hogy manapság alig beszélnek, méghozzá egész egyszerűen azért, mert nem riválisokként nem szeretnének egymásnak hazudni a telefonban.

– A focisták mindig a fociról beszélnek, de ez most nem lehetséges. Versenytársak vagyunk. Szombaton kezet fogunk majd és adunk egymásnak két puszit, de aztán jön a 90 perc. Ennek ellenére azt mondom, létezik igazi barátság a futballban – mondta erről a berlini edző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik