Légiósok

Sallói Dániel Kansasben léphet Németh Krisztián nyomdokaiba

A fiatal támadó rövid gyirmóti kitérő után januárban visszatér az Államokba, ahol egyik nagy kedvence útját járná be.

Újoncként az NB I-es tabella utolsó helyén telel a Gyirmót FC Győr, a csapat zsinórban hét vereséggel búcsúzott az őszi szezontól. A klubot az elmúlt időszakban kölcsönjátékosként erősítette Sallói Dániel, aki a Rangadó.hu megkeresésére így értékelte a fél-szezont.
– Azt gondolom, egy kis szerencsével előrébb végezhettünk volna a tabellán, de pontokban is bőven van hiányérzetünk – meséli a Sporting Kansas City kölcsönjátékosa. Ha nem vagyunk ennyire balszerencsések, négy-öt ponttal biztosan több egység szerepel a nevünk mellett, és akkor már jobban nézne ki az őszi összkép. Teljes mértékben igaz volt ránk, főleg a hajrában, hogy minden próbálkozásunk kifelé pattant, rengeteg kapufát rúgtunk, centikkel tévedtünk, csak nekem volt három kapufám… Ha ezek bemennek, jóval előrébb végezhettünk volna. Sajnálom, hogy a helyzeteim kimaradtak, és természetesen csalódott vagyok, hogy végül tizenhárom ponttal zárta a Gyirmót FC Győr a fél-szezont.

– Meglátása szerint mi lehetett a hihetetlen pechszéria valós oka?
– A csatárok jól tudják, egy játékos életében vannak olyan periódusok, hogy semmi nem jön össze. Nem tudok komoly magyarázatot adni, egyszerűen borzasztó balszerencsések voltunk. Arra viszont büszkék lehetünk, hogy szép focit mutattunk; úgy érzem, a csapatot nagyon jól megszervezte Urbányi István, ezért is vagyok elkeseredve az őszi eredmények miatt – hiszen rengeteget dolgoztunk a mester irányítása alatt.

– Az eredmények ha el is maradtak, a sok munkának köszönhetően meglátása szerint miben lett jobb játékos? Mik azok a pozitívumok, amelyekre a jövőben mindenképpen építeni fog?
– Tudom, hogy az elmúlt fél évben sokat fejlődtem, játszottam tizenhárom élvonalbeli mérkőzést, erre biztosan építhetek, rutinosabb lettem. Igaz, hogy nem jött ki a lépés a csapatnak, de mindig megpróbáltunk 100%-on felül teljesíteni. Azt gondolom, olyan helyzetben voltunk: ha a sikerért kétszer annyit is teszünk, mint más csapatok, lehet az sem lett volna elég. Mentálisan erősebb lettem, és küzdeni tudásban is nagyot léptem előre. Taktikailag is sokat fejlődtem – sokkal jobban mozgok a kapu előterében, jóval többször kerültem helyzetbe, mint anno az Újpest játékosaként. Remélem ezekre a pozitívumokra a jövőben építhetek.

– Az elmúlt fél-szezont a Sporting Kansas City kölcsönjátékosaként töltötte Gyirmóton. Hiányzott az elmúlt fél évben az Egyesült Államok?
– Természetesen hiányzott Amerika, de amikor kint vagyok, akkor Magyarország hiányzik – szóval elég fura helyzet ez. Gyirmóton nagyon jó körülmények között készülhettem, kiváló edzői stábbal dolgozhattam, villámgyorsan beilleszkedtem az új közegbe, hamar megszerettem a csapattársaimat. Bevallom: nagyon szerettem ezt a fél évet Gyirmóton, köszönettel tartozom a klub minden tagjának, hiszen segítettek jobb játékossá válni. Tudom, hogy csapatként nem voltunk túl eredményesek, de egyénileg nekem nagyon sokat adott ez a félév, és biztos vagyok benne: karrieremet segítette a gyirmóti kölcsönjáték.

– Januárban irány Amerika és az MLS?!
– Így igaz, már beszéltem Vermes Péterrel, a Kansas City vezetőedzőjével, aki hangsúlyozta: ősszel folyamatosan figyelték teljesítményemet, kíváncsiak rám élesben is, illetve arra, mennyit fejlődtem az elmúlt időszakban. Éppen ezért a felkészülést már az MLS-csapattal kezdem meg. Január 18-án utazom vissza az Egyesült Államokba, az arizónai edzőtáborban én is ott leszek a Sporting Kansas Cityvel.

– Az NB I-es szezon őszi felvonása véget ért, hamarosan jönnek az ünnepek, hogyan tartja magát formában a következő bő egy hónapban?
– Teljes edzéstervet kaptam a Kansas Citytől, egy rendkívül részletes, személyre szabott programot küldtek át nekem. Minden napom pontosan le van bontva az étkezés, az edzésterv, a konditermi munka, vagy éppen a napi futómennyiség tekintetében – ez tökéletesen felkészít arra, hogy jó formába térjek vissza az Egyesült Államokba.

– Mit gondol, okkal bízhatnak a magyar szurkolók abban, hogy Sallói Dániel lesz a Kansas City új Németh Krisztiánja?
– Legyen így! Bevallom: nagyon szeretem Németh Krisztián játékát, néha szoktunk telefonon beszélgetni, illetve ha a válogatott idehaza szerepel, akkor személyesen is találkozunk. Mivel Krisztián jó kapcsolatot ápol Urbányi Istvánnal is, amikor legutóbb itthon volt, a Gyirmót meccsére is kilátogatott. Örülnék, ha a nyomdokaiba léphetnék a tengerentúl, szeretnék olyan játékos lenni, mint Krisztián. Motivál nagyon a párhuzam, látom előttem a mércét, amit jó lenne megütni, ezért dolgozom – zárta szavait a 20 éves tehetség.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!