Légiósok

Légióskörkép: Kalmár triplázott Berlinben

Megyeriéket megtréfálta a sereghajtó, Szántónak egy félidő jutott a Rapidban.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Kádár Tamást végig a soraiban tudó Lech Poznan 1-0-s sikert aratott a Korona Kielce ellen a lengyel élvonal 19. fordulójában. Nikolics Nemanja két góllal és egy gólpasszal segítette a végül 5-1-es bajnoki sikert elkönyvelő Legia Warszawát.

Kalmár Zsolt az RB Leipzig tartlékjai között lépett pályára a német negyedosztályú Regionalliga északkeleti csoportjában. A lipcsiek 5-3-re nyertek a Berliner AK otthonában, a győzelemben pedig oroszlánrésze volt a magyar középpályásnak, hiszen mesterhármast szerzett.

Nagy Ádám ismét a kezdőben kapott lehetőséget a Bolognában, gólt nem is kapott a csapat, viszont rúgni sem sikerült, így 0-0-val zártak az Empoli elleni hazai meccsen a Serie A tizenhatodik körében. A Palermo újabb vereséget számlálhat, ezúttal a Chievo bizonyult jobbnak két góllal. Sallai Roland a 69. percben állt be, Balogh Norbert csak a bemelegítésnél mozoghatott.

Második győzelmét is megszerezte a Rapid Wien az új edzőjével, a bécsiek ezúttal a Riedtől bizonyultak jobbnak az osztrák élvonalban hazai pályán, a végeredmény 3-1. Szántó Tamás a félidőben 1-1-es állásnál állt be a kispadról a zöld-fehérekhez.

Vécsei Bálint végig a pályán volt a Luganóban a Grasshoppers elleni idegenbeli meccsen a svájci bajnokságban, a csapatok gól nélküli döntetlenre végeztek.

Ismét Megyeri Balázs védte a Greuther Fürth kapuját vasárnap a St. Pauli elleni Bundesliga 2-es találkozón a tizenhatodik fordulóban. A magyar portás csapata 2-0-ra kikapott. Nagy Dánielt nem nevezték annak a Würzburg Kickersnek a keretébe, amely 0-0-ra végzett a Sandhausen otthonában.

Adorján Krisztián csere volt, de nem jutott szóhoz a Novarában, mely 0-0-ra végzett a Brescia vendégeként az olasz másodosztály 18. fordulójában.

Az olasz harmadosztályban Forgács Dáviddal a fedélzeten aratott 1-0-s bravúrgyőzelmet az Ancona a Sambenedettese otthonában, Bajner Bálint és a Modena viszont nulla ponttal térhet haza Mantovából. A magyar csatár a 82. percben állt be 1-0-s hátrányban, a végeredményen nem tudott változtatni.

Németh Krisztiánt nem cserélte be edzője az al-Szailija elleni bajnokin. Csapata, az al-Garafa 2-1-re kapott ki a katari élvonal 11. fordulójában.

Olvasói sztorik