Légiósok

Futács és Bőle is duplázott, Vida győztes gólt szerzett

Langék és Vadóczék viszont kikaptak. Szombati légióskörkép.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Bundesliga 2-ben szombaton kora délután volt jelenése Stieber Zoltán és Simon Krisztián csapatának. A Kaiserslautern odahaza ikszelt a magyar szélsővel a fedélzeten, míg Simon nem volt keretben, az 1860 München idegenben maradt pont nélkül, részletek ITT.

A török élvonalban már a 14. játéknapra került sor, a Kasimpasa pedig 1-0-s győzelmet a Rizespor otthonában. A vendégeknél Otigba Kenneth ezúttal nem volt a keretben. A Kasimpasa a hajrában emberhátrányba került, de előnyük így is kitartott.

Lang Ádám ismét kezdő volt a Dijon színeiben, a 36. percben sárga lapot érően szabálytalankodott, de végigjátszotta az Olympique Marseille elleni hazai, francia bajnokit. A vendégek végeredményben 2-1-es győzelmet arattak.

Az indiai bajnokságban már a Play Off mérkőzésekre került sor, az elődöntő első mérkőzésén Vadócz Krisztiánék ellenfele az Atletico de Kolkata volt. A találkozó 3-2-es hazai sikerrel ért véget. A magyar játékos végigjátszotta a találkozót, a visszavágón még fordíthat a Mumbai City. Forlan a 74. percben második sárga lapja után pirosat kapott, Vadóczék így tíz emberrel zártak.

A Spezia keretében ezúttal sem jutott hely Tamás Krisztiánnak, a vendégek a magyar játékos nélkül 2-1-es vereséget szenvedtek a Spal otthonában a Serie B tizennyolcadik fordulójában.

Futács Márkó újfent kezdő volt a Hajduk Splitben, a hazai pálya előnyét élvező Cibalia viszont már a 22. percben előnybe került. A hazaiaktól két sárga lap után Simunac a 76. percben kapott pirosat, majd hajrában a vendégek fordítani tudtak. A 91. percben Futács Márkó előbb egyenlített, majd két perccel később a győztes gólt is megszerezte a Hajduknak.

A Bundesliga szombati játéknapján óriási meglepetésre vereséget szenvedtek Gulácsi Péterék, az Ingolstadt elleni bajnoki 1-0-s hazai sikerrel ért véget. Kleinheisler László és a Darmstadt a Freiburg otthonából távozott pont nélkül. Részletek ITT.

Két gólt szerzett Bőle Lukács is, aki előbb a 23. percben vezetést szerzett csapatának, majd a 61. percben eldöntötte a találkozót – a CSM Iasi végül 3-1-re nyerte meg a négy kiállítást hozó mérkőzést.

A kezdőként 79 percet kapó Vida Kristopher győztes gólt szerzett Szlovákiában, a DAC a magyar csatár 25. percben szerzett találatával verte 1-0-ra a Zlate Moravce együttesét. Priskin Tamás csapata, a Slovan Bratislava idegenben 1-1-es döntetlent játszott a Myjavával egy három kiállítást is hozó találkozón – válogatott légiósunk végigjátszotta az összecsapást.

Varga Barnabás a padról nézte végig, ahogy csapata, a Mattersburg 2-0-ra legyőzte az Admira együttesét az osztrák Bundesliga 19. fordulójában.

A Wisla Krakow 1-1-es döntetlent játszott a Cracoviával hazai pályán, Guzmics Richárd nem kapott lehetőséget a találkozón.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik