Légiósok bajnokok ligája

Eldőlt! Nikolics a télen távozik a Legiától

A magyar csatár úgy érzi, eljött az idő a váltásra, és megerősítette, hogy az MLS-be, valamint Kínába is hívják.

A Nikolics Nemanját foglalkoztató Legia Warszawa a magyar csatár nélkül győzte le a Bajnokok Ligája utolsó fordulójában a portugál Sportingot, és a csoport harmadik helyén kvalifikálta magát az Európa Liga további küzdelmeibe. A magyar válogatott csatár honlapunknak nyilatkozott a továbbjutásról, BL-csoportkörben kapott kevés játéklehetőségről és a jövőjéről is.

– Nagy eredményt értünk el. Nehéz csoportba kerültünk, mindenki azt gondolta, hogy simán ki fogunk esni – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Nikolics Nemanja. – Úgy is indultak a meccsek, hiszen a Dortmundtól kaptunk egy hatost, ezért sokan azt hihették, hogy pofozógépek leszünk. Kijöttek nagy hibáink, valamint, hogy nem vagyunk rutinosak ilyen szinten. Örülünk annak, hogy továbbléptünk az Európa Ligába, mert ez nagyon nagy eredmény, és ez a szurkolótábor, valamint a klub megérdemli, hogy ilyen mérkőzéseket játsszon a csapat, mint a Sporting elleni.

– Szerencsénk is volt, hiszen a Sporting is rosszul szerepelt a csoportban, a portugálok is csak egy győzelmet szereztek öt meccs alatt – folytatta a magyar válogatott támadó. – Az utolsó mérkőzésen azonban nagyon jól játszottunk, kompakt volt a csapat, és lehet, hogy a Sporting-játékosok egy kicsit le is becsültek minket. Úgy érzem, hogy nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, mert a gól mellett három-négy ziccerünk is akadt még.

A 28 éves gólzsák a BL-selejtezők során öt találattal segítette a Legiát, hogy bejusson a főtáblára, ennek ellenére a csoportkörben csupán 187 perc játéklehetőséget kapott edzőjétől.

– Nagyon csalódott voltam, mert igazából nem kaptam magyarázatot, nem mondtak semmit, hogy miért nem játszottam annyit a BL-ben, amennyit megérdemeltem volna – magyarázta Nikolics. – Ettől függetlenül tudom, hogy mennyit tettem azért, hogy a csapat idáig eljusson. Szinte pihenés nélkül belevágtam a szezonba, és a góljaim nagyon kellettek ahhoz, hogy a Legia húsz év után ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhessen. Örülök, hogy játszani tudtam és gólt is szereztem a BL-ben, de úgy érzem, hogy nem kaptam annyi lehetőséget, amennyit kellett volna. Hangsúlyozom, hogy én sem tudom, miért, nem kaptam sajnos választ.

A magyar csatár klubváltása már a nyár óta folyamatos témát szolgáltat a magyar és a lengyel sajtó számára. Nikolics most tiszta vizet öntött a pohárba, és a Rangadónak bevallotta: a télen elhagyja a Legia Warszawa együttesét.

– Azzal, hogy játszottam a Bajnokok Ligájában, mindent elértem itt a Legiával, amit csak el lehet – tette hozzá. – Egy év alatt a csapattal, és egyénileg is megnyertem minden lehetséges címet, a nyáron a válogatottal játszottam az Európa-bajnokságon, most szerepeltem a Bajnokok Ligájában, úgyhogy szerintem mondhatom, hogy nagyon jó évet zártam. Eljött az idő, amikor nagyon gondolkozom azon, hogy váltanom kell, mert úgy érzem, hogy új motivációt kell találnom. A Legiával elértem mindent, és talán itt az idő, hogy lépjek előre. A szerződésemből még másfél év hátra van, de biztos vagyok benne, hogy a klubbal együtt olyan döntést fogunk hozni, ami mindenkinek jó lesz. Szerintem ők is hajlanak arra, hogy eladjanak, hiszen így ők is tudnak rajtam pénzt keresni, pláne, hogy ingyen érkeztem. Együtt fogjuk meghozni a döntést, de úgy gondolom, hogy eljött az idő a váltásra, ami már most a télen bekövetkezhet.

Az utóbbi hetekben a Premier Ligás Hull City és az MLS-ben szereplő Chicago Fire élénk érdeklődéséről lehetett hallani Nikolics kapcsán.

– Valóban konkrét érdeklődés van az Egyesült Állomokból, Kínából és Európából is. A menedzserem pontosan tudja, hogy mit akarok, és olyan klubot próbál találni, ahol jól fogom érezni magam, rugdosni fogom a gólokat és fontos szerepet tölthetek be. Kaptunk ajánlatot az MLS-ből, amit még nem fogadtunk el, egyelőre zajlanak a tárgyalások. Minden ajánlatot át fogok gondolni, és megpróbálom majd a legjobb döntést meghozni – mondta Nikolics Nemanja.

Olvasói sztorik