Légiósok

Az álom folytatódik, Korhut a Hapoel legjobbjai között

Az izraeli lapok nemcsak a Beer-Seva, a magyar játékos teljesítményéről is elismerően írnak.

Korábban beszámoltunkarról, hogy csütörtök este a Sparta Praha már csoportgyőztesként várhatta a biztosan kieső Inter elleni Európa Liga mérkőzést, amely végül 2-1-es olasz sikerrel zárult. A K-csoport második helyéért a Southampton és a Korhut Mihályt foglalkoztató Hapoel Beer-Seva harcolt. A magyar válogatott védővel a kezdőben felálló izraeliek vezetést tudtak szerezni idegenben, így az angolok hiába egyenlítettek a hosszabbításban, az egymás elleni eredmény miatt a magyar védő együttese jutott tovább.

Korhut Mihályt a találkozó 77. percében lecserélték, a WhoScoredszerint csapata második legjobbja volt a magyar, miután hét és feles pontszámmal zárt. Az izraeli csapatból csak belsővédő társa, Vítor (8,0) zárt jobb eredménnyel, míg az ellenféltől egyedül a meccs legjobbja, Redmond (8,3) kapott jobb osztályzatot.

A magyar játékos teljesítményéről így ír az izraeli One:

– A bal szélen ezúttal kevesebb támadás futott Korhut oldalán, de védekezésben remekül zárt, az angolok nem tudtak komolyabb sikert elérni árnyékában.

Izraeli lapok egyébként a következő szalagcímekkel és összegzésekkel konstatálták a Hapoel Beer-Seva EL-bravúrját: „az álom folytatódik”, „nincsenek szavak”, óriási siker, „nemzeti büszkeség”, „1500 fantasztikus drukker idegenben is”.

Videón Korhuték és a szurkolók öröme, illetve az öltözői ünneplés:


Olvasói sztorik