Légiósok

Kötelező győzelem vár Gulácsiékra, Berlinben ezúttal a Werder szaladhat bele a késbe

Bajnoki elődöntőben lép pályára Vadócz, Köteles ismét a Genk ellen bravúrózhat. Hétvégi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Hetedik hazai győzelmét zsebelheti be a Hertha

Az indiai bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén az Atlético de Kolkata csapatával vív kemény harcot Vadócz Krisztián és a Mumbai City (14.30). Futács Márkó a Cibalia kapusát tesztelheti a horvát élvonalban, az olasz másodosztályban a Spezia pedig remélhetőleg Tamás Krisztiánnal a csapatban a Spal otthonába látogat (15.00).

Németországban négy honfitársunk is komoly feladat előtt áll: a másodosztályban Stieber Zoltán az Erzgebirge ellen javíthatja ki múlt heti hibáját (13.00), az élvonalban Kleinheisler Lászlóék a Freiburg otthonában igyekeznek örömet szerezni a szurkolóiknak, Gulácsi Péter és az RB Leipzig a sereghajtó Ingolstadtnál gyarapíthatja győzelmeinek számát (15.30), a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Werder Bremen ellen szerezheti meg zsinórban hetedik hazai győzelmét (18.30).

A szlovák első osztályban László Csabával az élen és remélhetőleg Vida Kristopherrel a kezdőben a DAC Dunaszerdahely a Zlate Moravcét múlhatja felül, míg Priskin Tamás (Slovan) a Myjava hálóját szaggathatja szét bombáival (17.00).

Ausztriában Varga Barnabás az Admira ellen lép pályára az élvonalban (18.30), Lengyelországban pedig a Litauszki Róbert fémjelezte Cracóvia ellen térhet vissza kihagyása után a Wisla Krakówba Guzmics Richárd (20.30).

Második győzelmét igyekszik behúzni a CSM Iasi, amely Bőle Lukáccsal a Botosani stadionjában szerepel a román élvonal huszadik körében (17.00).

Vasárnap – Az Empoli ellen kerülhet vissza Nagy a kezdőbe

Szántó Tamás (Rapid Wien) a Riedet szomoríthatja az osztrák Bundesligában (14.00), a német Bundesligában Megyeri Balázs (Fürth) a St.Pauli támadóinak lövéséire repkedhet a kapuban, Nagy Dániel (Würzburg) pedig a Sandhausen védőivel veheti fel a harcot (13.30)

A Seria A tizenhatodik fordulójában Sallai Roland és Balogh Norbert a Chievo ellen bizonyíthat a Palermo új vezetőedzőjének, Bolognában pedig remélhetőleg rájön a Bologna olasz trénere, Roberto Donadoni, hogy hiba lenne Nagy Ádámot kihagyni az Empolival vívott ütközetben (15.00). Az olasz B-ben a Novara támadója, Adorján Krisztián a Brescia védőiellen küzdhet meg (17.30), míg a harmadosztályban Bajner Bálint a Mantova kapusát teheti ki védhetetlen lövéseknek, Forgács Dávid a Sambenedettese szélsőit veheti le a pályáról (14.30).

Az al-Garafa magyar támadója, Németh Krisztián az al-Szailija otthonában szórhatja a gólokat a katari bajnokságban(16.10), a kilenc meccse nyeretlen Luganót Vécsei Bálint segítheti ki a bajból a Grasshoppers vendégeként a svájci élvonalban (13.45).

A hét utolsó napjára két légiósunk marad a lengyel élvonal mérkőzéseire: a Lech hátvédje, Kádár Tamás a Korona Kielce szélső támadásait gátolhatja meg (15.30), a Legia csatárja, Nikolics Nemanja a Piast ellen folytathatja a gólgyártást (18.00).

Köteles László a nemrégiben lezajlott Genk elleni kupameccs után ezúttal a bajnokságban védheti ki anyaegyesületének támadóinak a szemét a belga élvonalban (20.00).

Olvasói sztorik