Légiósok

Huszti Szabolcsot hiába hívta az MLSZ…

Filipovics elárulta: Gyurcsó távozhat télen Szczecinből, Nikolicsnak pedig inkább az MLS-t ajánlaná, de a játékos dönt.

Filipovics Vladan FIFA-licences játékosügynök volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban, ahol Huszti Szabolcs, Nikolics Nemanja és Gyurcsó Ádám jövője is téma volt.

Huszti Szabolcs egyéniség, vezér a pályán, amiből később a magyar foci is profitáhat

– Tudtuk, ha Szabi Kínában jól szerepel, akkor van visszaút Európába, így a Bundesligába is, ahol korábban már bizonyított. Az Eintracht Frankfurt nyáron nagyon akarta a játékost, kitartóak voltak, miközben nem volt egyszerű megegyezniük a kínai csapattal – mesélte az ügynök, majd kiemelte: ő sem tudja, mi lehet a topformában játszó 33 éves Huszti Szabolcs titka, de az biztos: igazi karakter, ezért bátran állítja: ha több Huszti Szabolcsunk lenne, biztos a magyar foci is előrébb tartana. Filipovics szerit Huszti igazi vezéregyéniség, tudása alapján piaci értékét még most is több millió euróra becsülik.

A játékos-menedzser szerint nem zárható ki Huszti távozása Frankfurtból, de nem minden áron szeretne a középpályás klubot váltani; sok minden függ a szakmai, illetve anyagi ajánlatoktól. Ami viszont tény: a Frankfurtnál maximálisan ragaszkodnak a magyar játékoshoz.

Nem a válogatottra

Filipovics kiemelte: meglátása szerint teljességgel kizárható, hogy Huszti játékosként visszatér a magyar válogatottba.

– Volt próbálkozás az MLSZ részéről, a válogatottól felhívtak engem, és azt kérdezték, tudnának-e találkozni Szabival. Mondtam, hogy szívesen, de azt is elmondtam, én hogy látom a dolgokat. Én lennék a legboldogabb, ha Szabi visszatérne a válogatottba, de a játékos hozott egy döntést, amin nem szeretne változtatni. Főként igaz volt ez az Európa-bajnokság előtti időszakra. Szabi azt mondta, azok a srácok, akik végigcsinálták a selejtezős-sorozatot, megérdemlik, hogy ott legyenek az Eb-n, ő pedig nem akar csak úgy besétálni az Eb-szereplés miatt.

Az ügynök hangsúlyozta: ha sérülés nem hátráltatja Husztit, még két-három jó év benne van pályafutásában, de már gondol a futball utáni évekre is. Filipovics szerint olyan típusú játékosokra, mint Huszti Szabolcs a későbbiekben szüksége lesz a magyar focinak – mint vezető.

Nikolics: MLS, Kína, Európa?

Nikolics Nemanja kapcsán kiemelte, miközben minden játékosára igaz: a labdarúgó dönti el, hova szeretne igazolni, Filipovicsnak csak az a dolga, hogy jó ajánlatokkal rukkoljon elő számukra.

– Szerintem Nikónak inkább Amerikában kellene menni, mintsem Kínába, de vannak érdeklődők más országokból is. Meglátásom szerint 99%, hogy Nikolics télen klubot vált. A lengyel bajnoksághoz képest Németország, Anglia vagy éppen Olaszország is előrelépés lenne, de Nikolicsnak az is fontos, milyen focit játszik az adott csapat. Niko a támadófocit szereti, ahol gólokkal bizonyíthat – így az ügynök.

Gyurcsó is megérett a váltásra

– Gyurcsó Ádám nagyon jól játszik csapatában, remek ősz van mögötte, Lengyelországban lett kész játékos, most már olyan szinten van, hogy komolyabb bajnokságban is megállja a helyét. Éppen ezért Ádám már télen megérett a továbblépésre – hangsúlyozta Filipovics Vladan.

A teljes interjú ITT hallgatható vissza.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik