Légiósok

Priskin és Futács is fontos büntetőt hibázott – VIDEÓ

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Slovan Bratislava a Trnavától a szlovák első osztály 18. fordulójában. A vendégek a 21. percben szereztek vezetést, erre azonban alig tíz perccel később Priskin Tamás révén válaszolhatott volna a Slovan, de a válogatott csatár büntetőt hibázott. A Trnava végül 1-0-ra nyert – Priskin végig a pályán volt.

Kleinheisler László csapata egyik legjobbja volt, de így is elveszítettea Darmstadt a Hamburg elleni Bundesliga-kiesési rangadót. Huszti Szabolcs kezdő volt a német élvonalban, csapata egy pontot szerzett az Augsburg ellen.

Bese Barnabás győztes csapat tagja volt a Francia Kupa legjobb 128-as tábláján. Együttese, a Le Havre a Colomban Locmine ellen nyert 4-0-ra, így továbbjutott.

A Futács Márkót végig a soraiban tudó Hajduk Split 2-1-es vereséget szenvedett a horvát élvonal 18. fordulójában a Slaven Belupo vendégeként. A hazaiak győztes gólját az egykori Videoton-játékos Mirko Ivanovszki szerezte, míg a találkozó 89. percében Futács Márkó tizenegyest hibázott.

Az olasz harmadosztály B-csoportjának 16. fordulójában a Forgács Dáviddal felálló Ancona 0-0-ra végzett a FeralpiSalo vendégeként. A magyar védő egy sárga lapot is begyűjtött a meccsen. A Bajner Bálintot a cserék közé nevező Modena 1-1-et játszott a Sambenedettese otthonában.

Vécsei Bálint a 60. percben állt be az akkor már emberhátrányban játszó Luganóba, mely a Thunnal csapott össze a svájci élvonal 17. fordulójában. A vendégek a 90. percben szerezték meg a vezetést, de győzelmet nem ért a hajrágól: a Lugano a 95. minutumban mentette 1-1-re a meccset.

A Lech Poznan a Jagiellonia otthonában kapott ki 2-1-re a lengyel élvonal 18. fordulójában. A vendégeknél Kádár Tamás végig a pályán volt, egy sárga lapot is kapott a találkozó 50. percében.

Koman Vladimir csapatának sem termett ezúttal sok babér: a magyar középpályást végig a pályán tudó Adanaspor 2-0-ra kapott ki a Genclerbirligitől a török élvonal 13. fordulójában.

Balogh Norbert és Sallai Roland is padozott az olasz élvonalbeli Palermóban, mely egy hajrágóllal kapott ki a Fiorentinától.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik