Légiósok

Légióskörkép: Némethék győztek, Vadóczék ikszeltek a rangadón

Első helyen jutott a rájátszásba a Mumbai City; Szalai Ádám nem kapott lehetőséget.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Waregem otthonából hozott el egy pontot (1-1) Köteles László csapata, a Waasland-Beveren, amelybe ezúttal nem került be a keretbe a magyar kapus.

Kiütéses győzelmet aratott az izraeli bajnokság tizenkettedik fordzlójában az Ashdod ellen a Hapoel Beer-Seva, amelyben Korhut Mihály is végig a csapatban volt.

Varga Barnabás nevével is találkozhattunk a kezdőcsapatok böngészésekor. A Mattersburg magyarjának nyolcvannégy perc jutott, csapata 2-1-re kikapott az osztrák élvonalban.

A Schalke 04 sem jelentett gondot az ellenállhatatlan RB Leipzignek, amelynek a kapuját természetesen ezúttal is Gulácsi Péter védte. A lipcseiek a 2-1-es győzelmükkel továbbra is a Bundesliga élén.

Szalai Ádám nélkül aratott 4-0-s győzelmet a Hoffenheim hazai pályán a Köln ellen a Bundesliga tizenharmadik fordulójában, a magyar csatári végig a padon ült. Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC kétszer is hátrányba került, de végül 3-2-re megverte idegenben a Wolfsburgot.

Dzsudzsák Balázs ezúttal nem tudott segíteni az al-Vahdán, amely 2-1-es vereséget szenvedett idegenben az al-Ahli ellen. A magyar középpályás kilencven percet kapott.

A László Csaba vezette DAC Dunaszerdahely 1-1-es döntetlent ért el a Senica vendégeként a szlovák bajnokság tizennyolcadik fordulójában. Vida Kristopher is a kezdők között volt, a 82. percig játszott.

Slask Wroclaw-Pogon Szczecin mérkőzést rendeztek a lengyel bajnokság tizennyolcadik fordulójában, azaz Mervó Bence csapata fogadta Gyurcsó Ádámékat. Mervó végig a kispadon ült, míg Gyurcsót a 90. percben kapta le edzője a pályáról, a végeredmény 1-1.

Úgy látszik, a Rapid Wien új edzőjét egyelőre nem sikerült meggyőznie Szántó Tamásnak, hiszen a magyar támadót ezúttal sem küldte pályára Damir Canadi a St. Pölten elleni 1-0-ra megnyert találkozón az osztrák Bundesliga tizennyolcadik fordulójában.

Az al-Garafa 3-2-re legyőzte a katari bajnokság kilencedik fordulójában az eddig még veretlen al-Rayyan gárdáját. Németh Krisztián végig a gyepen tartózkodott, gólt nem szerzett.

Az olasz második vonalban, a Novarában futballozó Adorján Krisztián ezúttal csak a kispadon foglalt helyet, s csereként nem jutott szóhoz a Vicenza elleni bajnokin, amelyet csapata 2-1-re nyert meg. A Spezia 21 esztendős hátvédje, Tamás Krisztián pedig még meccskeretbe sem került.

Az indiai bajnokság alapszakaszának utolsó körében az éllovas Mumbai City a második helyen lévő Delhit látta vendégül, Vadócz Krisztián a kezdőcsapatban kapott helyet, egészen a 62. percig tartózkodott a pályán. Gól nélküli döntetlennel ért véget a meccs, ami azt jelenti, hogy a Mumbai az első helyen fordulhat a play-offra.

Olvasói sztorik