Légiósok

Légióskörkép: Balogh tizenegyest rontott, Vida győztes gólpasszt adott

Sallai végigjátszotta a meccset a Spezia elleni kupameccsen.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Lech Poznan 4-2-re legyőzte idegenben a Wisla Kraków-t a Lengyel Kupa negyeddöntőjében, így az 1-1-es első meccs után a vendégek ünnepelhették a továbbjutást. A Poznanban Kádár Tamás végig a pályán gürizett, míg Guzmics Richárdot nem nevezték a meccsre a hazaiak.

Szántó Tamás egyelőre nem élvezi az új vezetőedző bizalmát, a magyar játékos végig a Rapid Wien kispadján ücsörgött a Mattersburg elleni 1-1-re végződő osztrák bajnokin.

Nem sikerült lehúznia a rolót Köteles Lászlónak az anyacsapata ellen, a Genk háromszor talált be a magyar kapusnak, és végül 3-1-re legyőzte a Waasland-Beverent a Belga Kupában.

Vida Kristopher nevével is találkozhattunk a DAC kezdőcsapatának böngészésekor, László Csaba együttese a Trnava ellen találkozott a Szlovák Kupában. A magyar középpályás szöglete után született meg a Dunaszerdahely győztes gólja, amivel kiharcolták a továbbjutást a negyeddöntőbe. Vida a 82. percig tartózkodott a gyepen.

Palermo-Spezia mérkőzést rendeztek az Olasz Kupában a nyolcaddöntőbe jutásért. A hazai együttesben kezdőként kapott szerepet Sallai Roland, míg Balogh Norbert a kispadon várt bevetésre. A vendégeknél a keretbe sem jelölték Tamás Krisztiánt. Kilencven percnyi játék után 0-0-t mutatott az eredményjelző, így következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás. Ekkor a 91. percben Balogh is szóhoz jutott, a 91. percben állt be, így Sallaival együtt rohamozhatta a Spezia kapuját. A ráadásban sem esett gól, a tizenegyes-párbajban pedig a borzalmas formában lévő hazaiak kiestek a másodosztályú ellenfelükkel szemben. Sallai nem lőtt, Balogh viszont kihagyta saját tizenegyesét, végül 5-4-re nyert a Spezia a párbajban.

Olvasói sztorik