Légiósok

„Stieber Zoltán a lehető legjobb úton jár”

Technikai tudásának is köszönhetően válhat az FCK kulcsjátékosává a magyar szélső.

Hosszabb beszélgetést készített a Wormser Zeitung Stieber Zoltánnal, akit a Kaiserslautern egyik, ha nem a legtechnikásabb játékosaként mutatnak be. A szélsőről kiemelik, hogyaz 1860 Münchennek lőtt gólja után kirobbanó formát mutat a Bundesliga 2-es csapatnál.

A cikk szerzője azt írja Stieberről: kis idő kellett, amíg felvette a ritmust a Kaiserslautern játékosaként, hiszen csak késő nyáron sikerült őt megszerezni a Hamburgtól, ahol az elmúlt idényben kevés játékidőt kapott.

– Az előző szezon nem sikerült túl jól számomra. Tisztában voltam azzal, csak akkor tudok újra játékba lendülni, ha végre lesz meccsrutinom. Sokat segített ősszel, hogy a Kaiserslautern színeiben megkaptam a lehetőséget a bizonyításra – meséli a 28 éves játékos, aki szinte kirobbanthatatlan az FCK bal széléről. – Egyre jobban megy a játék, de még mindig nem vagyok igazán elégedett magammal. Azt gondolom, támadásban nekem is még hatékonyabban kell kihasználnom a helyzeteimet – nyilatkozta az önkritikus játékos.

A beilleszkedésről

– Kezdetben minden nehéz volt, hiszen sokáig hotelben laktunk, de azóta sikerült új otthont találnunk a barátnőmmel – meséli Stieber, aki hangsúlyozta: a klubnál nagyon jól érzi magát az első pillanattól, Tayfun Korkut pedig olyan mester, akivel mindent meg tud beszélni.

A Kaieserlautern sportigazgatója így beszélt Stieberről.
– Nyáron nagyon boldogok voltunk, hogy Stieber Zoltánt sikerült leigazolnunk, tudtuk, hogy nagyon technikás játékos. Azért választotta a német másodosztályt, mert nagy perspektívát látott az új lehetőségben. Hiszünk a képességeiben, Zoltán nagyon jó úton jár – mondta Uwe Stöver.

A hétvégi St. Pauli elleni bajnokiról

– Nagyon várom már a mérkőzést, biztos remek hangulat lesz a stadionban. Hátul stabilnak kell lennünk, elől pedig nem hibázhatunk, így érhetjük el céljainkat – bizakodott a magyar játékos.

Olvasói sztorik