Légiósok

Huszti, az óriásölő: honfitársunkat az egekig magasztalják Németországban

A Frankfurter Neue Presse a Dortmund legyőzésekor gólt és gólpasszt jegyző magyar újjászületéséről ír.

„Huszti Szabolcs nem a szavak, hanem a tettek embere, a Frankfurtnak pedig épp egy ilyen játékosra van szüksége” – kezdi a magyar szélsőről szóló terjedelmes cikkét az FNP. A lap szerint a sztárallűröktől mentes, hallgatag Huszti a legjobb eddigi meccsét játszotta a csapatban szombaton, amikor a Frankfurt az ő góljával és gólpasszával verte a Borussia Dortmundot 2-1-re – mivel az apró termetű magyar korábban a Bayern Münchennek is betalált, az FNP szerint joggal viselheti az óriásölő becenevet.

Pedig nem indult jól Huszti újrakezdése a Bundesligába – folytatódik a cikk. A Kínából télen visszatérő korábbi Hannover-játékos tavasszal nem igazán találta a ritmust, játékából hiányzott az erő és a magabiztosság. A németek szerint a magyar elhivatottsága és remekül sikerült nyári alapozása a kulcsa annak, hogy Huszti alapemberré vált a csapatban – szerintük a Frankfurt negyedik helyében óriási szerepe van az edzője által is nagyra tartott, gyakorlatilag újjászületett magyarnak.

– Huszti parádésan játszik, ő egy nagyon-nagyon fontos játékos a csapat számára – kezdte Niko Kovac, a Frankfurt edzője. – A lelkesedése és a tapasztalata felbecsülhetetlen érték ebben a fiatal gárdában. Nálunk a szokásosnál nagyobb teher van az idősebbek vállán, hogy mutassák az utat, diktálják a tempót, Szabolcshoz pedig tökéletesen illik ez a fajta mentor-szerep. A Bayern elleni kiállítása utáni meccseken úgy éreztem, egy kicsit elfáradt, a Werder ellen le is cseréltem a szünetben – de a Dortmund-meccs reggelén mondtam neki, hogy szükségem van rá, ő pedig a vállára vette a csapatot – zárta interjúját a horvát tréner.

Olvasói sztorik