Légiósok

Dzsudzsák nyomdokain: bemutatkozott a PSV-ben a magyar tehetség – VIDEÓ

A 17 éves Kun Bertalan a holland másodosztályban lépett pályára eindhoveni színekben.

A PSV Eindhoven utánpótlás csapataiban pallérozódó Kun Bertalan karrierjében nagy ugrást következett hétvégén. A 17 éves játékos élete első felnőtt bajnokiját vívhatta a holland másodosztályban, erről maga az érintett számolt be hivatalosFacebook oldalán.

– Péntek délelőtt szólt a PSV edzője, hogy délután a Jong PSV csapattal utazok Volendamba. Váratlan lehetőséget kaptam a Jong PSV csapattal, a Jupiler League-ben hivatalosan debütáltam, a meccs 65. percében léptem csereként pályára. Jól ment a játék, két helyzetet is sikerült kialakítanom. Mindkét jelenet (3:30 – 3:40 és 3:58- 4:08) bekerült a meccs videó összefoglalójába. Sokan gratuláltak a meccsen nyújtott teljesítményem láttán. Tizenegy éve focizok, de ez volt számomra az eddigi legnagyobb élmény.
– Köszönöm, hogy biztattok és szurkoltatok.

A húszcsapatos holland másodosztályban a Jong PSV jelenleg a tabella előkelő, harmadik helyén foglal helyet. A Volendam elleni hétvégi bajnoki 1-0-s hazai sikerrel ért véget.

A fiatal magyar bemutatkozásáról a PSV Eindhoven hivatalos Twitter csatornája is beszámolt. Azt írják: „A vereség ellenére Kun Bertalan aligha felejti el a péntek éjszakát. Debütált a profik között.”

Olvasói sztorik