Légiósok

Nikolics csak csere volt, nélküle lőtt négyet a Legia

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel élvonal 17. fordulójában csak a kispadon kapott helyet Nikolics Nemanja, a Legia Warszawa csatára. Csapata a Mervó Bencét a kezdőcsapatba nevező Slask Wroclaw vendége volt, és hét perc alatt gyakorlatilag döntött is: a hetedik minutumban már 3-0-ra vezetett, a félidőt pedig 4-0-s előnnyel zárta. Végül 4-0-ra is nyert a Legia – Nikolics a 70. percben a kétgólos Prijovicot váltotta, Mervó pedig végig a pályán volt.

Dárdai Pál Herthája újabb győzelmével klubrekordot állított be a Bundesligában.

A Schalke 04 ellen vezetést szerzett, mégis 3-1-re kapott ki a Darmstadt a német Bundesliga 12. fordulójában. Az együttes magyarja, Kleinheisler László csak csere volt, és végül nem is jutott szóhoz. Stieber Zoltán végig a pályán volt a német másodosztály 14. fordulójában, de csapata, a Kaiserslautern így sem tudott gólt szerezni – 0-0 lett a Karlsruhe elleni bajnoki.

Ahogy azt jeleztük, Sallai Roland a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Palermo hazai pályán 1-0-s vereséget szenved az olasz élvonalban. Balogh Norbert sérült, nem volt keretben. Nagy Ádám nélkül nem ment a Bolognának.

Futács Márkóval a soraiban 2-0-ra nyert a Hajduk Spit a Zapresic ellen a horvát élvonal 17. fordulójában.

Vécsei Bálintot az 58. percben cserélte le a Lugano edzője a svájci élvonal 16. fordulójában. Csapata ekkor 1-0-s hátrányban volt a Vaduz vendégeként – végül 5-1-re kapott ki.

A Rapid Wien hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Sturm Graz ellen az osztrák első osztály 16. fordulójában. A bécsieknél Szántó Tamás a hatvanadik percben jutott szóhoz, 1-1-es állásnál.

A Korhut Mihállyal felálló Hapoel Beer Seva 2-0-ra nyert a Hapoel Kfar Saba vendégeként az izraeli élvonal 11. fordulójában.

Olvasói sztorik