Légiósok

Győzelmével beállította a klubrekordot a Dárdai-csapat

A Hertha hatodik hazai meccsét is megnyerte a Bundesligában – egyszer rajtolt csak ilyen jól a német élvonalban.

A német Bundesliga 12. fordulójában a hazai pályán még hibátlan, öt meccséből ötöt nyerő Hertha BSC a Mainzot fogadta. A Hertha történetében eddig egyszer, a 2000–2001-es idényben fordult elő, hogy hatból hat berlini győzelemmel kezdett – ezt állíthatta be vasárnap délután a Dárdai Pál vezette együttes.

Azonban nem úgy indult a meccs, hogy sikerül a rekordbeállítás: Seydel révén a vendégek szereztek vezetést. Tíz percet kellett várni a válaszra: Ibisevic egyenlített a hajrába érve, így 1-1-gyel zárult az első félidő. A második játékrész 17. percében aztán Gbamin begyűjtötte második sárgáját, így emberelőnyben folytathatta a Hertha, amit a 67. minutumban Ibisevic ki is használt (2-1). Hogy ne legyen könnyű a hajrá, arról a meccs addigi hőse gondoskodott: Ibisevic is megkapta második sárga lapját, így a 74. percben mehetett zuhanyozni.

Azonban ez már nem tudta megtörni a vendéglátókat, akik újabb győzelmet aratva beállították a klub történetének legjobb hazai bajnoki kezdését, ráadásul felléptek a dobogó harmadik fokára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik