Légiósok

Légióskörkép: Huszti a BL-ben nyolcat vágó Dortmundot keserítheti

Gyurcsó Ádám „megkoronázhatja” teljesítményét, Dárdaiék még inkább leszakíthatják magukról a Mainzot.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Gyurcsó a Kielce ellen parádézhat újra

Huszti Szabolcs (Frankfurt) a BL-résztvevő Dortmundnak okozhat kellemetlen perceket a Bundesligában, Szalai Ádám (Hoffenheim) pedig a Mönchengladbach ellen reménykedhet játéklehetőségben (15.30).

Az öt mérkőzés óta veretlen Bordeaux látja vendégül a Lang Ádám fémjelezte Dijont a Ligue 1-ben (20.00). A hazai pályán megbízható teljesítményre képes Waasland-Beveren (Köteles László) a Charleroi-t gázolhatja el (18.00).

Gyurcsó Ádámtól ezúttal a Korona Kielce védői retteghetnek a lengyel élvonalban (15.30), Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków pedig otthon az Arka Gdynia ellen javíthat (20.30).

18.30-kor Varga Barnabás (Mattersburg) az Altach ellen növelheti góljainak számát az osztrák első osztályban. A DAC Dunaszerdahely soraiban Vida Krisztofer és László Csaba vezetőedző ismét az új stadionjukban okozhatnak örömteli pillanatokat a nagyszerű drukkereiknek a Michalovce ellen. Priskin Tamás a Zilin hálóját zörgetheti meg a szlovák bajnokságban (17.00).

A Spezia támadója, Adorján Krisztián Perugiában (15.30) vezetheti csapatát győzelemre az olasz második vonalban, egy osztállyal lejjebb Bajner Bálint (Modena, 14.30) a Santarcangelo védőivel néz farkasszemet, Forgács Dávid (Ancona, 16.30) pedig a Parma támadóinak parancsolhat megálljt.

A zsinórban három győzelmet számláló Antalyaspor otthonában találhat magára a török élvonal utolsó helyén szerénykedő Adanaspor, ebben Koman Vladimir lesz a segítségükre (17.00).

Vasárnap – Mervó és Nikolics ellenfelek lesznek

Hazai pályán szerezheti meg az első győzelmét az új vezetőedzőjével a Rapid Wien és Szántó Tamás, a Sturm Graz eshet áldozatul az osztrák első osztályban (16.30).

A hét utolsó napjára is marad légiós a lengyel bajnokságban, Mervó Bence és Nemanja Nikolics egymás ellen csap össze, azaz Slask Wroclaw-Legia Warszawa meccsen izgulhatnak a drukkerek (18.00).

Kleinheisler Lászlóék (Darmstadt) az egyre jobb formába lendülő Schalke 04 otthonába látogatnak (15.30), Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha a Mainz ellen gyűjtheti be a három pontot a Bundesligában (17.30). Továbbra is Németország, a másodosztályban Stieber Zoltán ezúttal a Karslruhe kapusát emelheti át 13.30-tól.

Olaszországi fiatal tehetségeinkre ezúttal sem vár könnyű feladat. Balogh Norbert és Sallai Roland (Palermo) amennyiben lehetőséget kapnak, a Lazio kapujának gólvonalán kell betuszkolniuk a labdát (12.30). Nyolcmeccses veretlenségi sorozattal érkezik az Atalanta a Bolognához, amelyben Nagy Ádám remélhetőleg meg ismét a középpálya ura lesz (15.00).

A csütörtöki fantasztikus EL-siker után a Kfar Saba következik Korhut Mihályéknak az izraeli bajnokságban (19.00). A már kihagyhatatlan Futács Márkó a Zapresicnek is megmutathatja néhány góllal, milyen az igazi magyar virtus (17.00).

A sereghajtó Vaduz otthona a három pontért utazik a Vécsei Bálintot a soraiban tudó Lugano a svájci bajnokságban (13.45).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik