Légiósok

Megállíthatatlanul robognak Gulácsiék

Már rég nem meglepetés: ismét magabiztosan nyert a Bundesligában a bajnokságot vezető újonc Leipzig.

A Freiburg vendége volt péntek este a német Bundesligát vezető újonc RB Leipzig a 12. fordulóban. A lipcseiek kapuját ezúttal is Gulácsi Péter védte, Kalmár Zsolt pedig a kispadon kapott helyet.

Másfél perc, ennyire volt szüksége a magyar válogatott kapussal felálló csapatnak, hogy vezetést szerezzen: Keita pókhálózta ki a felső sarkot. A 15. percben ugyan egyenlített az ellenfél – Niederlechner adott kötényt Gulácsinak egy közeli fejessel –, azonban az öröm alig hat percig tartott: Werner vette vissza a vezetést a vendégeknek, majd a félidő derekán meg is duplázta saját góljainak számát – 3-1-es Leipzig-vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A második félidőben aztán szokásos magabiztos játékával rukkolt elő a Lipcse, nem is találta a fogást ellenfelén a Freiburg. A 79. percben a Leipzig a kegyelemdöfést is megadta a Freiburgnak egy Sabitzer-góllal – a vége 4-1-es vendég győzelem lett. Gulácsiék csapata a forduló többi találkozója előtt hat ponttal vezet a második Bayern Münchent megelőzve, és 12 fordulósra nyújtotta veretlen sorozatát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik