Légiósok

Külföldön is rájöttek: Gulácsit eltékozolta a Liverpool

A Squawka összeszedte, kikből lett komoly játékos, miután távozott a „vörösöktől”. Németh Krisztián nincs köztük.

A reméltnél eggyel kevesebb, de még mindig nullánál nagyobb azoknak a magyaroknak a száma, akik a Squawka című angol portál elherdált liverpooli tehetségekről (pontosabban be nem vált, de később máshol remekelő futballistákról) szóló, 14 játékost számláló listájára felkerültek.

A fenti mondatban persze arra gondolunk, hogy jó érzés lett volna ezen a listán Németh Krisztián nevét is megtalálni, de a valóságban sajnos „csak” Gulácsi Péter van ott. Semmiképp sem érdemtelenül.

„Gula” Liverpooltól való 2013-as távozása óta előbb a Red Bull Salzburg, majd újabban az RB Leipzig játékosa lett. Folyamatosan fejlődött, idővel a válogatott második számú hálóőrévé vált, de az igazi áttörés ebben a szezonban jött el: Király Gábor visszavonult a nemzeti csapattól, így az egykori U20-as vb-bronzérmes gárda kapusa őrzi a célterületet; míg a Lipcse valósággal száguld a Bundesligában, legutóbb már a Bayern Münchent is megelőzték a tabellán.

A maradék 13 név: Suso, Iago Aspas, Joe Allen, Mario Balotelli, Victor Moses, Jonjo Shelvey, Brad Jones, Mikel San José, Diego Cavalieri, Gabriel Paletta, Bruno Cheyrou, Alou Diarra, Brad Friedel.
Olvasói sztorik