Légiósok

Kalmár betalált, Szalai nem játszott

Kádárék elintézték Mervóékat, Nagy Ádám és a Bologna nyerte a „magyaros” rangadót Olaszországban. Vasárnapi légióskörkép!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A török élvonal 11. fordulójában Otigba Kenneth és a Kasimpasa odahaza játszott 2-2-s döntetlent a Karabukspor játékosaival. Otigba végig a pályán volt.

A felnőtt válogatottban hétközben bemutatkozó Megyeri Balázs klubcsapatában nem örülhetett vasárnap pontnak. A Dresden – Fürth bajnoki 2-1-es hazai sikerrel ért véget – a magyar kapus védte a vendégek kapuját.

A Bologna 3-1-re verte a Palermót az olasz bajnokság 13. fordulójának “magyaros” rangadóján: bár Balogh Norbertet nem nevezték a mérkőzésre, Nagy Ádám és Sallai Roland is a kezdőcsapatba került együttesében – előbbi 82, utóbbi 66 percet kapott edzőjétől. A másodosztályban Adorján Krisztián a padról szemlélhette, ahogy a Novara 2-1-es vereséget szenved a Frosinone ellen hazai pályán.

A Hoffenheim 2-2-es döntetlent játszott a Hamburggal a Bundesliga 11. fordulójában, ezzel nem sikerült visszakapaszkodnia a dobogóra Szalai Ádáméknak – a magyar csatár a padról nézte végig az összecsapást. Sokáig döntetlenre állt Huszti Szabolcs csapata, a Frankfurt is, amely a rendes játékidő utolsó percében szerzett góllal nyert 2-1-re a Werder Bremen otthonában. Husztit a szünetben, egygólos hátrányban cserélte le edzője, a helyére beállt Meier egyenlített.

Vécsei Bálint végigjátszotta a Luzern elleni találkozót Svájcban, de csapata, a Lugan egy utolsó perces találattal 2-1-re kikapott idegenben.

Szántó Tamás is végig a pályán volt, de a Rapid Wien is 2-1-es vereséget szenvedett Salzburgban az osztrák Bundesliga 15. fordulójának két kiállítást és egy tizenegyest hozó zárómeccsén.

Kalmár Zsolt szerezte az első gólt az RB Leipzig U23-as csapatának mérkőzésén – a lipcseiek utánpótlás-csapata végül 3-0-ra intézte el a Jenát.

Három gólt hozó hajrában verte 2-1-re a Slovan Bratislava a Trencin együttesét a szlovák élvonalban – Priskin Tamás ezt a végjátékot már csak a pálya széléről élhette át, mert edzője a 75. percben lecserélte a magyar támadót.

Vasárnapra is jutott egy lengyelországi magyar csata: Kádár Tamás csapata, a Lech Poznan 3-0-ra verte Mervó Bence együttesét, a Slask Wroclawot. Kádár kezdőként végig a pályán volt, míg Mervót a 84. percben küldte fel az edzője.

Olvasói sztorik