Légiósok

Komanék nem bírtak a Besiktassal

A németországi magyaroknak nem alakult jól a bajnoki forduló, Vadóczék viszont kiütéssel nyertek. Gyurcsó mesternégyest szerzett. Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Dzsudzsák Balázs lépett pályára először szombaton honfitársaink közül, a szélső pedig az al-Vahda kezdőjében kapott helyet az Ittihad Kalba ellen hazai pályán. A magyar válogatott csapatkapitányát a 82. percben lecserélték, az al-Vahda pedig nagy meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el a forduló előtt zsinórban öt vereséget számláló vendégekkel szemben az arab emírségekbeli bajnokságban. A hazaiak a 93. percben tizenegyest hibáztak a Dzsudzsák helyére beálló Matar révén.

Az indiai bajnokságban a Mumbai City Vadócz Krisztiánnal a kezdőben intézte el 5-0-ra a Kerala Blasters együttesét, amivel a csapat átvette a vezetést a tabellán – a magyar középpályás végigjátszotta a találkozót, amelyen Diego Forlán mesterhármast szerzett.

A Spezia 1-0-ra legyőzte a Cesenát az olasz másodosztály 15. fordulójában, Tamás Krisztián a padról nézte végig csapata sikerét.

A román CSM Iasi a Targu Mures elleni 0-0-s döntetlennel szakította meg hatmeccses vereség-sorozatát – Bőle Lukács végigjátszotta a találkozót.

A Bundesligában a Dárdai Pál által irányított Hertha 0-0-s döntetlent játszott az Augsburg otthonában, míg a Darmstadt a kezdőként egy félidőt kapó Kleinheisler Lászlóval a csapatban 1-0-s vereséget szenvedett odahaza az Ingolstadt gárdájától.

Bogdán Ádám 59 percig őrizte a Wigan kapuját a góltól, mielőtt térdsérülést szenvedett, és le kellett cserélni – csapata 0-0-s döntetlent ért el a Barnsley otthonában.

Németh Krisztiánnal a kezdőben verte 4-2-re az al-Garafa az al-Arabit a katari liga 7. fordulójában. A magyar válogatott támadó góllal járult hozzá a sikerhez: a 74. percben büntetőt értékesítve állította be a végeredményt.

Koman Vladimir végigjátszotta csapata mérkőzését a török bajnokság 11. fordulójában, de az Adanasporon ő sem segíthetett: a Besiktas 2-1-re verte honfitársunk együttesét.

A Hajduk Split 1-0-s győzelmet aratott a Lokomotiv Zagreb ellen – Futács Márkó gólt ezúttal nem szerzett, de végigjátszotta a találkozót.

Vida Kristopher is végig a pályán volt, a DAC pedig 2-0-ra verte a Trencint a szlovák bajnokság 16. fordulójában.

Gyurcsó Ádám-parádét láthattak a Pogon Szczecin-Wisla Krakow mérkőzésre kilátogató nézők Lengyelországban: a 72 percet kapó magyar válogatott szélső 25 perc alatt mesterhármast ért el, az 51. minutumban újabb gólt szerzett, csapata pedig 6-2-re verte a Guzmics Richárd nélkül felálló Wislát.

Az osztrák Bundesligában a ligautolsó Mattersburgban szereplő Varga Barnabásnak a St. Pölten otthonában volt jelenése a bajnokság 15. fordulójában. A magyar játékos a 73. percben lépett pályára, s gyorsan meg is szerezte pályafutása első gólját az első osztályban. A párharc végül 2-2-es döntetlennel zárult.

Korhut Mihály csapata, az izraeli listavezető Beer-Seva 5-1-re múlta felül a Hapoel Haifát, így már hat ponttal vezeti a pontvadászatot.

Köteles Lászlóval a kapuban játszott 1-1-es döntetlent a hajrára emberhátrányba kerülő Waasland-Beveren a Kotrijk csapatával Belgiumban.

A francia másodosztályban a Le Havre gól nélküli döntetlent játszott az Amiens ellen, Bese Barnabás a 61. percben lépett pályára a találkozón. Egy osztállyal feljebb a Dijon 1-0-s vereséget szenvedett a Nancy vendégeként – Lang Ádám végig a pályán volt a mérkőzésen.

Olvasói sztorik